Paljastuksia hovista: Tällaisia vanhempia prinsessa Sofia ja prinssi Carl Philip ovat kolmelle pojalleen

3:09
Tällainen oli Ruotsin kuninkaallisten ristiäistyyli kolme vuotta sitten prinsessa Adriennen ristiäisissä

Ruotsin hovista kerrotaan, että maaliskuussa kolmannen lapsensa saaneet prinsessa Sofia ja prinssi Carl Philip uskovat tasa-arvoiseen vanhemmuuteen.

Ruotsin prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia ovat eläneet maaliskuun lopulta lähtien suurperheen arkea, kun parin kuopus prinssi Julian syntyi 26. maaliskuuta. Parilla oli jo ennestään kaksi poikaa, 5-vuotias prinssi Alexander ja 3-vuotias prinssi Gabriel.

Sekä Carl Philip että Sofia ovat edustaneet prinssi Julianin syntymän jälkeen muiden kuninkaallisten kanssa, sillä kuninkaallisilla ei varsinaisesti ole vanhempainvapaata tehtävistään. 

Hovin tiedottaja Margareta Thorgren kertoo ruotsalaislehti Expressenille, että Carl Philip ja Sofia aikovat myös kolmannen lapsensa kohdalla jakaa vastuuta lastenhoidosta tasaisesti.

– Emme tavallisesti puhu äitiys- tai isyyslomista kuninkaallisten kohdalla. Myöskään prinssillä ja prinsessalla ei ole äitiys- tai isyyslomaa niiden varsinaisessa merkityksessä, mutta he pyrkivät vuorottelemaan, jotta molemmat saisivat viettää lasten kanssa mahdollisimman paljon aikaa, Thorgren kertoo.

Carl Philip on nähty viime aikoina edustamassa ilman puolisoaan. Throgrenin mukaan tähän on luonteva syy.

– Prinsessa Sofia imettää nuorimmaistaan, joten hän on enimmäkseen kotona tällä hetkellä.

– Myöhemmin heillä kuitenkin on aikomus vuorotella, hän lisää.

Carl Philip ja Sofia nähtiin yhdessä kruununprinsessa Victorian syntymäpäivän yhteydessä järjestetyssä konsertissa heinäkuussa. Tuolloin pari saapui paikalle nuorimman lapsensa kanssa, joka nukkui vaunuissa. 

Sen sijaan isoveljet Alexander ja Gabriel kannustivat myöhemmin kesällä isäänsä autokilpailuissa prinsessa Sofian vanhempien ja sisarusten seurassa, kun Sofia oli jäänyt kotiin hoitamaan nuorimmaistaan.

Koko perhe nähtiin ensimmäistä kertaa yhdessä julkisuudessa, kun prinssi Julianin ristiäisiä vietettiin Tukholmassa 14. elokuuta. Hovin nuorin jäsen sai nimekseen Julian Folke Herbert.

Lähde: Expressen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja