Prinsessa Märtha Louisen tyttären muistosanat isälleen saivat hautajaisvieraat kyynelehtimään – Maud Angelica, 17, piti jälleen koskettavan puheenvuoron

Prinsessa Märtha Louise haastattelussa 7:59
Norjan prinsessa Märtha Louise kertoi Vappu ja Marja Livessä erityisherkkyydestään

Norjan prinsessa Märtha Louisen vanhin tytär antoi kasvonsa mielenterveyteen liittyvälle kampanjalle.

Norjan prinsessa Märtha Louisen tytär Maud Angelica Behn kosketti sanoillaan koko maata, kun hän piti rohkeasti puheen tammikuussa Oslon tuomiokirkossa isänsä Ari Behnin hautajaisissa. Näin kirjoittaa norjalaislehti Dagbladet, joka mainitsee Maud Angelican listallaan, johon on kirjattu vuoden puhuttavimpia nimiä.

17-vuotias Maud Angelica sai jo aiemmin syksyllä kunnianosoituksen Tara-lehdeltä, joka palkitsi hänet vuoden rohkeimpana naisena.

– Hän toi mielenterveysasiat julkiseen keskusteluun ja normalisoi niitä. Meidän tulee kuunnella enemmän nuorisoamme, ylpeä äiti Märtha Louise muistutti tuolloin sosiaalisessa mediassa.

Mielenterveystyölle omistautunut Maud Angelica jatkaakin rohkeasti valitsemallaan tiellä, sillä hän on nyt antanut kasvot norjalaisten terveysviranomaisten kampanjalle. Prinsessa Märtha Louise julkaisi Instagram-tilillään kampanjavideon, jolla tytär rohkaisee puhumaan itsemurhaan liittyvistä ajatuksista.

Jos video ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

– Meidän kaunis Maudimme on osa Helse Vestin kampanjaa, jossa puhutaan itsemurhaan liittyvistä ajatuksista. Me TIEDÄMME, että niin voimme pelastaa ihmishenkiä. Uskalla puhua itsemurhaan liittyvistä ajatuksistasi, Märtha Louise kirjoitti keskiviikkona Instagramissa.

Norjan hovia, ja etenkin Märtha Louisea ja tämän kolmea tytärtä, kohtasi viime jouluna suuri suru, kun tyttöjen isä Ari Behn teki itsemurhan joulupäivänä.

– Pidit salassa sen, millainen vointisi oli. Olit ollut henkisesti sairas monien vuosien ajan. Et uskonut, että olisi olemassa ulospääsy. Siinä olit väärässä. Aina on tie ulos, tytär sanoi ääni väristen hautajaisissa isänsä arkun äärellä pitämässään puheessa.

Myös nyt julkaistulla videolla 17-vuotias nuori nainen puhuu samoista teemoista.

– Tahdon sanoa jotain teille, jotka pohditte oman henkenne riistämistä. Te saatte apua ja asiat voivat kääntyä vielä parhain päin. On olemassa paljon ihmisiä, jotka tahtovat ja voivat auttaa teitä. Kaikki tässä maailmassa ansaitsevat rakkautta ja iloa, myös sinä.

Äiti ja tytär kertoivat hiljattain Se og Hørin mukaan Tara-lehden haastattelussa siitä, kuinka he ovat käsitelleet suruaan. Maud Angelica myönsi haastattelussa, että vuosi on ollut vaikea ja suru tulee olemaan aina läsnä. Hän muisteli myös hautajaisissa pitämäänsä puhetta.

– Se oli todella pelottavaa, koska tunsin itseni haavoittuvaiseksi siinä tilanteessa. Minun oli myös vaikeaa kirjoittaa puhe ja pitää se niin monien ihmisten edessä, koska olin edelleen sokissa isän kuoleman jälkeen. Se tapahtui kuitenkin vain noin viikko hänen kuolemansa jälkeen, muistelee tytär, joka menetti isänsä vain 16-vuotiaana.

Lue myös:

    Uusimmat