Prinsessa Catherine kuvattiin kuvanmuokkauskohun keskellä – asiantuntija näkee taustalla ilmeisen syyn

Tästä syystä brittihovin kuvan toipuvasta prinsessa Catherinesta epäillään olevan muokattu 5:27
MTV Uutiset analysoi prinsessa Catherinen kohukuvaa ja syitä mahdolliselle manipulaatiolle.

Prinsessa Catherine valokuvattiin kuvanmuokkauskohunsa keskellä.

Prinsessa Catherine valokuvattiin maanantaina poistumassa autokyydillä Windsorin linnasta yhdessä prinssi Williamin kanssa. Kuvassa Catherine katsoo ulos auton ikkunasta kasvot pois päin kamerasta, ja William puolestaan näyttäisi katsovan puhelintaan. Daily Mailin tietojen mukaan Catherine oli matkalla yksityiseen tapaamiseen poistuessaan Windsorin linnasta.

Valokuva otettiin vain tunteja ennen kuin Catherine myönsi X:ssä, että oli muokannut hänestä viikonloppuna julkaistua somekuvaa.

Kuninkaallisasiantuntija Michael Cole arvioi Daily Mailille, että valokuvat auton kyydissä istuvasta Catherinesta ovat palatsin melko ilmeinen pyrkimys viedä huomio pois kuvakohusta antamalla medialle "uusi, aito ja muokkaamaton kuva Catherinesta" sekä näyttää, että hän on voimissaan ja jalkeilla.

Tämä saattaa osoittaa yleisölle, että hän todellakin on voimissaan, mutta ei silti tarpeeksi voimissaan osallistuakseen Kansainyhteisön päivän jumalanpalvelukseen Westminster Abbeyssa, Cole sanoi.

– Hänet on nyt kuvattu kolme kertaa operaationsa jälkeen, ja aina istumassa. On siis järkevää olettaa, ettei hän pysty vielä täysin liikkumaan, hän jatkoi.

Kuninkaallisasiantuntija Satu Jaatinenkommentoi maanantaina MTV Uutisille Catherinen muokattua kuvaa. Hän uskoi tuolloin, ettei hovi kommentoisi asiaa lainkaan. 

– Ei heillä ole tapana tällaisia kommentoida. Silloin he myöntäisivät itse tehneensä virheen ja muokanneensa kuviaan, mikä taas lisäisi selittelyn paikkaa entisestään. Heräisi kysymys, ovatko he tehneet tällaista kauankin, Jaatinen sanoi. 

Mikä ihmeen kuvakohu?

Kensingtonin palatsi julkaisi prinsessa Catherinesta kuvan Instagramissa Ison-Britannian äitienpäivänä, sunnuntaina 10. maaliskuuta. Kyseessä oli ensimmäinen hovin julkaisema kuva Catherinesta sitten hänen tammikuisen vatsan alueen leikkauksensa. 

Kuvassa prinsessa poseeraa lastensa prinssi Georgen, prinsessa Charlotten ja prinssi Louisin kanssa, ja se julkaistiin Catherinen ja prinssi Williamin virallisella Instagram-tilillä.

 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Vain hetkeä myöhemmin heräsivät epäilyt siitä, että Catherinesta ja lapsista julkaistu kuva on manipuloitu. Kuvassa huomion kiinnittivät erityisesti prinsessa Charlotten vasemman käden hiha, josta vaikuttaisi puuttuvan pala, prinssi Lousin hihan kuviointi sekä oikean käden sormien asento. 

Epäilysten seurauksina useat kansainväliset kuvatoimistot poistivat kuvan arkistoistaan. Catherine myönsi maanantaina viestipalvelu X:ssä, että oli muokannut kuvaa.

– Kuten monet amatöörikuvaajat, myös minä kokeilen toisinaan editointia. Haluan pyytää anteeksi eilen jakamamme perhekuvan aiheuttamaan sekaannusta. Toivottavasti kaikilla juhlijoilla oli oikein iloinen äitienpäivä, julkaisussa luki ja sen lopussa oli kirjain C, joka viittaa luultavasti Catherineen.

 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Koska hovi on ollut vähäsanainen Catherinen terveydentilasta, ovat spekulaatiot tämän todellisesta voinnista käyneet kuumana jo viikkojen ajan. Catherinea ei ole nähty julkisuudessa sitten viime vuoden joulun. Hovi on muutamaan otteeseen kommentoinut Catherinen "voivan hyvin".

Lue myös:

    Uusimmat