Prinsessa Catherinen kohukuvan muokkaukseen voi olla aivan viaton syy

Tästä syystä brittihovin kuvan toipuvasta prinsessa Catherinesta epäillään olevan muokattu 5:27
MTV Uutiset analysoi prinsessa Catherinen kohukuvaa ja syitä mahdolliselle manipulaatiolle.

MTV Uutiset Livessä analysoitiin prinsessa Catherinesta otettua kohun aiheuttanutta kuvaa, jota epäillään manipuloiduksi. MTV:n graafikko Miika Puolakka heitti ilmoille hyvin viattoman syyn manipulaatiolle. 

Prinsessa Catherinelle tehtiin tammikuun puolessa välissä vatsaleikkaus, joka ei ole hovin mukaan syöpää, ja leikkaus oli suunniteltu. Catherine on pääsiäiseen asti sairauslomalla, ja hänen on kerrottu voivan hyvin. Tämän enempää prinsessan tilanteesta ei ole julkisuuteen kerrottu. 

Salaliittoteoriat ja spekulaatiot ovat odotetusti päässeet valloilleen ja kiihtyivät entisestään, kun Kensingtonin palatsi julkaisi Catherinesta ja tämän lapsista prinssi Georgesta, prinsessa Charlottesta ja prinssi Louisista Instagram-kuvan Ison-Britannian äitienpäivänä 10. maaliskuuta. Kuvan kerrotaan olevan prinssi Williamin  ottama, ja sitä epäillään manipuloiduksi. 

Kohukuvan voit katsoa alta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Suuret kuvatoimistot ovat vetäneet kuvan pois arkistoistaan manipulaatioepäilyjen takia. 

Kuvassa huomion kiinnittää Charlotten vasemman käden hiha, josta näyttää puuttuvan palanen. Lisäksi Louisin oikean hihan kuviot eivät tunnu täsmäävän. Kuvan alaosassa näkyy myös kuvan takana olevan rakennuksen lautaa, jossa näyttää olevan pieni särö. 

MTV Uutiset Livessä analysoitiin kyseistä kuvaa, ja toimittaja Heli Sivunen kävi aiheesta aiemmin keskustelun graafikko Miika Puolakan kanssa. Puolakan mukaan muokkauksille voi olla ihan viaton selitys.

– Julkaistussa kuvassa on kaikilla niin hyvä ilme. Muissa kuvissa on voinut olla jollakin silmät kiinni tai toinen ei hymyile, eli he ovat voineet vain yrittää yhdistää näitä kuvia. Voi olla, ettei siinä ole mitään sen pahempaa. Ensimmäinen reaktio on joillakin kuitenkin ollut, että onko Catherine tuossa kuvassa ollenkaan, Sivunen kertoi Puolakan ajatuksia livessä.

Hovi myöntää kuvan muokkauksen, ja Catherinen ja Williamin virallisella X-tilillä kommentoitiin, että Catherine oli kokeillut siipiään myös kuvanmuokkauksessa. Catherine ottaa usein viralliset syntymäpäiväkuvat lapsistaan. Tämä kuva oli tosin Williamin ottama, vaikka Catherine on sen muokannut. 

– Kuten monet amatöörikuvaajat, myös minä kokeilen toisinaan editointia. Haluan pyytää anteeksi eilen jakamamme perhekuvan aiheuttamaan sekaannusta. Toivottavasti kaikilla juhlijoilla oli oikein iloinen äitienpäivä, julkaisussa luki ja sen lopussa oli kirjain C, joka viittaa luultavasti Catherineen.

Juttua muokattu 11.3. klo 14.29: Lisätty hovin kommentti kuvasta.

Lue myös:

    Uusimmat