Palatsilta päivitys prinsessa Catherinen voinnista

Kuninkaalliset sädehtivät No Time to Die -elokuvan ensi-illan punaisella matolla 0:59
Prinsessa Catherine sädehti muiden kuninkaallisten rinnalla No Time to Die -elokuvan ensi-illassa.

Kensingtonin palatsi on päättänyt antaa prinsessa Catherinen voinnista tuoreen lausunnon salaliittoteorioiden villiinnyttyä. 

Kensingtonin palatsi on antanut harvinaisen lausunnon prinsessa Catherinen, 42, toipumisesta vatsaleikkauksesta sen jälkeen, kun tämä joutui viime päivinä nettispekulaatioiden kohteeksi.

Prinsessan tiedottajan mukaan on ollut alusta asti selvää, että hän on pääsiäiseen asti poissa ja että Kensingtonin palatsi antaa aiheesta päivityksiä vain silloin, kun jokin asia on merkittävä. Tiedottaja myös toisti, että prinsessa voi hyvin. 

Prinssi Williamin vetäydyttyä yllättäen pois edesmenneen kummisetänsä Kreikan viimeisen kuninkaan Konstantin II:n kunniaksi järjestetystä muistotilaisuudesta tiistaina 27. helmikuuta, huoli Catherinen hyvinvoinnista levisi internetissä ja ruokki salaliittoteorioiden aaltoa. 

Kensingtonin palatsi sanoi päivä leikkauksen jälkeen 17. tammikuuta julkaistussa alkuperäisessä lausunnossaan, että prinsessa Catherine toivoo, että hänen henkilökohtaiset terveystietonsa pysyvät yksityisinä. Palatsi lisäsi, että he antavat päivityksiä hänen kuninkaallisen korkeutensa edistymisestä vain silloin, kun on merkittävää uutta ja jaettavaa tietoa.

He kertoivat myös hänen toipumisensa odotettavissa olevasta aikataulusta, johon kuului 10–14 päivän oleskelu sairaalassa leikkauksen jälkeen ja jatkuva toipuminen kotona, eikä hän palaa julkisiin tehtäviin ennen pääsiäistä. Lopulta Catherine pääsi sairaalasta 29. tammikuuta, eli 13 päivää toimenpiteen jälkeen.

Prinssi William palasi kuninkaallisiin tehtäviin helmikuussa pidettyään vapaata auttaakseen vaimoaan ja pitääkseen asiat mahdollisimman normaaleina heidän lastensa prinssi Georgen, prinsessa Charlotten ja prinssi Louisin osalta. Hän on antanut päivityksiä vaimonsa toipumisesta muun muassa sen, että häntä hoitaa kaksi uskomatonta ja ystävällistä sairaanhoitajaa.

Catherinen viimeinen julkinen esiintyminen ennen leikkausta oli jouluna, jolloin hän liittyi kuninkaallisen perheen jäsenten kanssa heidän vuosittaiselle kirkkoretkelleen.

Kuninkaallisessa perheessä on ollut viime aikoina muitakin terveyshuolia, sillä kuningas Charlesille, 75, tehtiin tammikuussa toimenpide suurentuneen eturauhasen hoitamiseksi ja hän paljasti syöpädiagnoosinsa 5. helmikuuta. Syöpä ei tiettävästi ole kuitenkaan eturauhassyöpä. 

Vaikka hän ei ole tehnyt julkisia edustustehtäviä, niin hänet on nähty käymässä kirkossa kuningatar Camillan  kanssa, jakamassa lausuntoja työskennellessään kulissien takana ja jopa esiintymässä videolla, jossa hän luki hyväntahtoisten ihmisten kirjeitä.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat