Brittihovin julkaiseman kuvan toipuvasta prinsessa Catherinesta epäillään olevan muokattu

Tästä syystä brittihovin kuvan toipuvasta prinsessa Catherinesta epäillään olevan muokattu 5:27
Katso video: Tästä syystä brittihovin kuvan toipuvasta prinsessa Catherinesta epäillään olevan muokattu.

AP, AFP sekä Reuters vetivät kuvan prinsessa Catherinesta pois kuva-arkistoistaan ilmoitettuaan epäilyistään, että sitä olisi muokattu.

Kensingtonin palatsi julkaisi viikonloppuna otoksen vatsan alueen leikkauksesta toipuvasta prinsessa Catherinesta  poseeraamassa kolmen lapsensa prinssi Georgen, prinsessa Charlotten  sekä prinssi Louisin  kanssa. Kuva julkaistiin äitienpäivänä, jota vietettiin muun muassa Isossa-Britanniassa 10. maaliskuuta.

Kuva julkaistiin Catherinen ja prinssi Williamin  virallisella Instagram-tilillä. Kuvatekstin mukaan otoksen olisi napannut prinssi William. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Kiitos ystävällisistä toivotuksistanne ja jatkuvasta tuestanne viimeisen kahden kuukauden aikana. Toivotan kaikille hyvää äitienpäivää, kuvan yhteydessä todettiin. 

Nyt kolme kansainvälistä kuvatoimistoa on poistanut kuvan arkistoistaan ja kertonut epäilevänsä sitä manipuloiduksi. Kuvan ovat vetäneet pois arkistoistaan ainakin Associated Press, Reuters sekä AFP. Ensimmäisenä kuvan veti pois Associated Press, kertoo BBC.

AP ilmoitti, ettei kuva vastaa sen standardeja sekä kertoi huomioineensa "epäjohdonmukaisuuden prinsessa Charlotten vasemman käden linjauksessa". Mikäli kuvaa zoomaa, huomaa Charlotten käden ja neuleen välillä olevan aukon, mikä viittaa siihen, että kuvaa todennäköisesti muokattu. Myös prinssi Louisin oikean käden sormien asento on herättänyt kysymyksiä.

Kensingtonin palatsi ei ole kommentoinut asiaa. Otoksen kuvatoimistoille toimitti Kensingtonin palatsi. 

Kyseessä oli hovin julkaisema ensimmäinen virallinen kuva Catherinesta, joka kävi läpi vatsan alueen leikkauksen tammikuun puolivälissä. Syytä Catherinen leikkaukselle ei ole kerrottu, mutta hän on sairauslomalla ainakin pääsiäiseen asti. 

Koska hovi on ollut hyvin vähäsanainen prinsessa Catherinen terveydentilasta, ovat spekulaatiot tämän oikeasta voinnista käyneet kuumana viikkokausien ajan. Catherinea ei ole nähty julkisuudessa sitten viime vuoden joulun. Hovi on ainoastaan muutamaan otteeseen kommentoinut Catherinen "voivan hyvin".

Lue myös:

    Uusimmat