Presidentti Stubb valtiovierailulle Ruotsiin

Zelenskyi pyysi Stubbilta apua Ukrainan rauhansuunnitelmaan 4:02
Zelenskyi pyysi Stubbilta apua Ukrainan rauhansuunnitelmaan.

Stubb puhuu valtiopäivillä ja neuvottelee pääministeri Ulf Kristerssonin kanssa. Ensimmäinen vierailupäivä Tukholmassa huipentuu kuninkaallisiin juhlaillallisiin.

Presidentti Alexander Stubb aloittaa tänään puolisonsa Suzanne Innes-Stubbin kanssa valtiovierailun Ruotsiin. Kaksipäiväistä vierailua isännöi Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa.

Presidentin kanslian mukaan vierailulla painottuvat Suomen ja Ruotsin yhteistyön tiivistäminen niin kahdenvälisesti kuin Naton jäseninä. Esillä on myös molempien maiden yritysten yhteistyön edistäminen muun muassa vihreän siirtymän vauhdittamiseksi.

Vierailu alkaa Tukholmassa aamupäivällä kuninkaallisin juhlallisuuksin. Vastaanottoseremonioiden jälkeen Stubb tapaa Ruotsin valtiopäivien puhemiehen Andreas Norlénin ja pitää puheen valtiopäiväedustajille.

Iltapäivällä vuorossa ovat viralliset neuvottelut Ruotsin pääministeri Ulf Kristerssonin kanssa. Niiden aiheena ovat muun muassa Naton ensi kesän huippukokous Washingtonissa sekä Ukrainan tukeminen. Tapaamisen jälkeen Stubb ja Kristersson pitävät yhteisen lehdistötilaisuuden.

Myöhemmin päivällä ohjelmassa on myös ruotsalais-suomalainen elinkeinoelämän seminaari.

Ensimmäinen vierailupäivä huipentuu kuningasparin isännöimiin juhlaillallisiin Kuninkaanlinnassa Tukholmassa. Keskiviikkona valtiovierailun ohjelma jatkuu Göteborgissa.

Suzanne Innes-Stubbilla on erillisohjelmaa presidenttiparin yhteisen ohjelman lisäksi. Hän tutustuu yhdessä kuningatar Silvian kanssa Kuninkaanlinnan Bernadotte-kirjastoon sekä vierailee taidemuseossa ja paikallisessa peruskoulussa.

Stubbin vierailuseurueeseen kuuluvat myös ulkoministeri Elina Valtonen (kok.) ja opetusministeri Anna-Maja Henriksson (r.).

Lue myös:

    Uusimmat