Mainos

Presidentti Hollanden ex-kumppanin kostokirja ilmestyi

Ranskan presidentin François Hollanden entisen avovaimon, toimittaja Valérie Trierwellerin paljastuskirja tulee tänään kauppoihin. Paljastuskirjaa kuvataan kostoretkeksi presidenttiä vastaan, joka erosi Trierwellerista tammikuussa. Silloin paljastui, että presidentillä oli ollut suhde näyttelijä Julie Gayetin kanssa.

Kirjassa toimittaja kertoo elämästään Hollanden rinnalla. Parin suhde kesti yhdeksän vuotta, joista kaksi viimeistä he asuivat Elíseon palatsista. Espanjalaislehti El Paísin mukaan kirjasta välittyvä kuva ei voisi olla haitallisempi presidentille, jonka kannatus laahaa alle 20 prosentin lukemissa. Hollande on tällä hetkellä kannatuslukemallaan Ranskan historian epäsuosituin presidentti.

Ranskan media onkin spekuloinut, onko paljastuskirja valtionpäämiehelle viimeinen niitti. El Paísin mukaan Trierwellerin teoksessa ei paljasteta valtionsalaisuuksia, mutta kylläkin muita ikäviä yksityiskohtia. Trierweller väittää muun muassa Hollanden halveksivan maan vähäosaisia ja kuvailevan köyhiä hampaattomiksi. Väite on kolaus Hollandelle, joka on luonut poliittista imagoaan kritisoimalla rikkaita.

Trierwellerin ironisesti nimetyn Kiitos tästä hetkestä -kirjan ensimmäinen 200 000 kappaleen painos on saapunut tänään kauppoihin kovan markkinointikampanjan saattelemana. Petetyn ex-kumppanin kosto on ajoitettu osuvasti, sillä Ranskan työttömyyslukemat ovat edelleen korkealla, taloustilanne ei osoita paranemisen merkkejä ja sosialistipresidentin oma puolue kiistelee Hollanden tekemistä talousuudistuksista. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.