Mainos

Potter-kirja suomennetaan maaliskuuksi

Harry Potter -sarjan viimeinen osa ilmestyy suomeksi maaliskuussa. Englanninkielisenä Potter ilmestyy kauppoihin ensi yönä. Uusin Potter on livahtanut kauppoihin jo etuajassa.

Harry Potter -sarjan viimeinen osa Harry Potter and the Deathly Hallows ilmestyy suomeksi 7. maaliskuuta 2008. Kirjan suomentaa Jaana Kapari-Jatta, joka on kääntänyt myös aiemmat Potter-kirjat.

Kirja ei ole saanut vielä suomenkielistä nimeä, vaikka Potter-fanit ovat tehneet ehdotuksia hanakasti.

- Kirjan nimeä en edes yritä keksiä etukäteen, sillä en ole tehnyt koskaan niin. Luen kirjan ensin ja nimi syntyy sen jälkeen yleensä helposti, Kapari-Jatta kertoo.

Tänä kesänä tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun ensimmäinen Harry Potter -kirja ilmestyi englanniksi.

J.K. Rowling kimpaantunut Potterin ennenaikaisesta myynnistä

Potter-kirjailija J. K. Rowling sanoo olevansa järkyttynyt, että jotkut amerikkalaislehdet ovat päättäneet julkaista arvostelun viimeisestä Harry Potter -kirjasta välittämättä lainkaan miljoonien lukijoiden toiveista.

Harry Potter -kirjasarjan viimeisen osan livahtaminen myyntiin etuajassa Yhdysvalloissa on suututtanut kirjan kirjoittajan J.K. Rowlingin.

Englanninkielinen Harry Potter and the Deathly Hallows julkaistaan virallisesti vasta kahdelta ensi yönä Suomen aikaa, mutta Yhdysvalloissa kaksi suurta sanomalehteä julkaisi kirjasta arvostelun jo eilen. Lehdet kertoivat saaneensa kirjan käsiinsä kirjakaupoista "laillista tietä".

- Olen järkyttynyt, että jotkut amerikkalaislehdet ovat päättäneet julkaista arvostelun välittämättä lainkaan miljoonien lukijoiden toiveista. Olen kiitollinen niille lehdille ja kirjakaupoille, jotka eivät ole halunneet pilata faneilta Harryn viimeistä seikkailua, Rowling kommentoi.

Uusinta Harry Potteria on myyty vahingossa myös itäsuomalaisessa S-Marketissa.

Muutama uutuus-Potter myytiin Nurmeksessa

Sijaisen sijaisena ollut myyjätär ei ollut tietoinen kirjan myynnin alkamisajasta ja myi asiakkaalle englanninkielisen Harry Potter -kirjauutuuden. Kirja tulee virallisesti myyntiin vasta ensi yönä.

Muutama kappale englanninkielistä Harry Potter -kirjaa myytiin eilen asiakkaille Nurmeksen S-Marketissa. Marketin johdon mukaan kyseessä oli yhteensattumien summa ja inhimillinen erehdys.

- Kirjaosaston vastaava on lomalla ja sijaisella oli vapaapäivä. Asiakas kysyi Potteria myyjätytöltä, joka oli toista päivää töissä, kertoo marketpäällikkö Heimo Meriläinen.

Myyjä kävi katsomassa varastosta ja löysi kirjalähetyksen. Hän myi yhden kirjan asiakkaalle ja laittoi vielä muutaman kirjan hyllyyn.

Nurmekseen oli tilattu kaikkiaan kymmenen teosta. Meriläisen mukaan niistä myytiin eilen alle puolet.

Nurmeksen S-Marketin päällikön mukaan nuori myyjä ei ole vastuussa asiasta, koska hänellä ei ollut tietoa myynnin aikarajasta.

Virallisesti kirja tulee myyntiin maailmanlaajuisesti ensi yönä kello kaksi Suomen aikaa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.