Mainos

Postin työriitaa setvitään parhaillaan – Selin: Työryhmä aloittaa kuuntelemalla postikiistan osapuolia, valtakunnansovittelijaa ei ole ohitettu

2:01
Ministeri Paatero selitteli eilen Posti-puheitaan ja väisteli toimittajan kysymystä suorassa lähetyksessä

Postin työriitaa ratkova neljän työmarkkinakonkarin ryhmä on aloittanut työnsä valtakunnansovittelijan toimistolla Helsingissä.

Selvityshenkilöihin kuuluva entinen EK:n työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen kertoi aamulla, että he hakevat ratkaisua nimenomaan pakettilajittelijoiden asemaa koskevaan kiistaan.

– Sehän nyt jumittaa koko tätä tilannetta. Ainoastaan sitä (pakettilajittelijoiden kiistaa) nyt, mutta totta kai nämä muutkin riidat liittyvät tähän. Pakko meidän on kokonaisuuttakin katsoa, Laatunen sanoi toimittajille.

Selvitysryhmään kuuluvat Laatusen ohella myös ammattiliitto PAMin entinen puheenjohtaja Ann Selin, SAK:n ex-puheenjohtaja Lauri Ihalainen ja työmarkkina-asiantuntija Jukka Ahtela.

Neuvotteluhuoneeseen menivät aamulla myös pääministeri Antti Rinteen (sd.) valtiosihteeri Raimo Luoma sekä omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) valtiosihteeri Valtteri Aaltonen.

Laatusen mukaan selvityshenkilöt aikovat kuulla kaikkia kiistan osapuolia, eli muun muassa ammattiliitto PAUta, työnantajaliitto Paltaa sekä Postia. Myös valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalaa on tarkoitus kuulla.

Neuvotteluille on varattu koko viikonloppu

Selin ei lähtenyt arvioimaan postikiistan vaikeuskerrointa eikä sitä, riittääkö kolme vuorokautta kiistan ratkaisemiseen. Selin kuvaili tilannetta hankalaksi.

Hän sanoi toimistolle saapuessaan, että selvityshenkilötyöryhmä aloittaa kuuntelemalla molempia kiistan osapuolia.

Valtakunnansovittelijaa ei ole Selinin mukaan ohitettu.

Neuvotteluille on varattu koko viikonloppu.

Omistajaohjausministeri Paatero ilmoitti eilen poikkeuksellisesta ratkaisusta, jossa Postin ja PAUn välistä ongelmaa selvittämään nimettiin neljä työmarkkinakonkaria.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja