Postin toimitusjohtaja vakuuttaa, etteivät pakettilajittelijoiden palkat laske – harmittelee palkankorotuksia sisältäneen sovintoesityksen kaatumista: "Työntekijöille tärkeä teema"

2:37

Postin toimitusjohtaja Turkka Kuusisto haluaa oikaista julkisuudessa kuultuja puheita, joita Postin pakettilajittelijoiden työehdoista on ollut kiistan yhteydessä.

Posti- ja logistiikka-alan unioni (PAU) ei ole hyväksynyt Postin päätöstä siirtää 700 pakettilajittelijaa toisen työehtosopimuksen piiriin.

– Haluan tässä todeta, että Postin pakettilajittelijoiden palkat eivät ole laskemassa, toimitusjohtaja Kuusisto toteaa.

Kuusiston mukaan Posti on taannut seuraavan 27 kuukauden ajaksi henkilökohtaisen palkkatason, minkä jälkeen uusi malli tulisi käyttöön.

– Se on mielestäni vastuullinen ja turvallinen tapa siirtyä uuteen palkkamalliin, Kuusisto sanoo. 

– Olen vakuuttunut, että löydämme yhdessä henkilökunnan kanssa mallin, joka toimii myös tämän siirtymäkauden jälkeen.

Posti ei aio perua päätöstään

PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen on syyttänyt Postin hallitusta kiistan osapuolien, eli PAU:n sekä Palvelualojen työnantajat Paltan pitämisestä "panttivankinaan", koska se ei suostu siirtämään lajittelijoita takaisin entiseen työehtosopimukseen.

– Nyt olisi mielestäni hyvin keskeistä, että Paltan ja PAU:n välisessä neuvotteluprosessissa keskityttäisiin niihin asioihin, jotka siihen kuuluu, Kuusisto sanoo.

Pakettilajittelijat siirtyivät toisen työehtosopimuksen piiriin marraskuun alusta alkaen. Kuusiston mukaan heillä oli valtio-omistajaohjauksen yksikön tuki päätöksessä, eikä Posti aio käsitellä asiaa uudestaan.

Kuusisto: Sovintoesityksessä palkankorotuksia 10 000:lle

Kuusisto toivoo nopea sopua tilanteeseen. Hänen mukaansa tänään valtakunnansovittelijan antama sovintoesitys oli Postin ja Paltan puolelta hyväksyttävissä, näin ollen hän toivoo, että tasapuolinen sopimus löydettäisiin pian.

– Keskeistä tämän päivän sovintoesityksessä oli se, että Posti oli sitoutumassa Paltan kautta 10 000 postilaisen yleisiin palkankorotuksiin yleisen linjan mukaan, Kuusisto sanoo.

– Tämä on meidän työntekijöille tärkeä teema, joten toivon, että tällainen ratkaisu löydettäisiin.  

Tänään hylätyssä sovintoesityksessä ehdotettiin, että palkkoja korotetaan yleiskorotuksella tänä vuonna ja ensi vuonna. Korotuksen prosentti on keskiarvo, joka lasketaan Teknologiateollisuuden ja Kemianteollisuuden myöhemmin neuvoteltavien yleiskorotusten tasosta.

Päivitetty kello 19.12: Lisätty tarkennus sovintoehdotuksen sisältämistä palkankorotusehdotuksista.

Lue lisää:

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja