Mainos

Postikiistan sovintoesitys nurin – PAU ei hyväksynyt esitystä, sovittelua jatketaan huomenna

15:51
PAU ei hyväksynyt sovintoehdotusta

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ei hyväksy valtakunnansovittelijan sovintoesitystä postin työehtokiistassa. Tämä tarkoittaa sitä, että lakot jatkuvat.

– Sovintoesityksessä on lista työehtosopimuksen heikennysesityksiä, jotka ovat tulleet sinne työnantajan aloitteesta. Sieltä puuttuvat kaikki ne kysymykset, jotka meille tässä prosessissa ovat olleet tärkeitä. Meillä ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin hylätä tämä sovintoesitys, kommentoi PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen.

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan mukaan työnantajapuolta edustava Palta eli Palvelualojen työnantajat olisi ollut valmis hyväksymään esityksen. Sovittelua jatketaan huomenna.

– Osapuolet tekevät työtä. Pyritään siihen, että saadaan ongelma ja riita ratkaistuksi, Piekkala sanoi.

Sovinto kaatui nyt erityisesti 700 pakettilajittelijaan, jotka oli aiemmin siirretty halvempaan työehtosopimukseen. PAU haluaa lajittelijat nyt neuvoteltavan työehtosopimuksen piiriin. Paltan mielestä asia ei liity nyt käytäviin neuvotteluihin mitenkään.

Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoo olevansa pettynyt PAU:n ratkaisuun hylätä sovintoesitys.

– Nyt valitettavasti ollaan taas tilanteessa, jossa sopimusta ei ole.

Sovinnosta neuvoteltiin eilen myöhään

Osapuolia pyydettiin yöllä antamaan vastaus esitykseen tänään klo 11 mennessä. PAU muistuttaa Twitterissä, että lakot jatkuvat toistaiseksi edelleen.

Piekkala ei kertonut vastausten julkistamisen aikataulua ennen neuvotteluhuoneeseen menemistä. Medialle hän kuvaili illan ja yön neuvottelutilannetta vaikeaksi.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ja Palvelualojen työnantajat Palta neuvottelivat valtakunnansovittelijan toimistolla hieman yli puoleenyöhön saakka.

PAUlla oli jo yöllä vastaus valmiina, kertoi puheenjohtaja Nieminen. Valtakunnansovittelija edellytti kuitenkin vastauksen antamista ensin hänelle ennen sen kertomista julkisuuteen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja