Mainos

Postiluukusta tulee joulukortteja vielä tammikuussa – Posti: Ihan normaalia

Monet suomalaiset ovat yllättyneitä, kun joulukortteja tulee postiluukusta vielä tammikuun puolessavälissä. Postin mukaan kyseessä on jokavuotinen, normaali ilmiö.

MTV Uutisten tietoon on tullut vihaista palautetta myöhässä tulleista postikorteista.

"Ennen joulua ihmettelin joulukorttien toimitusaikoja. Tänään sain kuulla, että meidän lähettämä joulukortti oli eilen saavuttanut Ämmänsaaren mummolan. Laitoin kortit postiin marraskuussa. Jopa hiihtämällä kortti olisi ollut jouluksi perillä. Kyllä mie niin mieleni pahoitin, että reklamaatiota seuraa."

Kyseinen joulukortti oli seilannut saman kunnan alueella eli Suomussalmella.

"Minun kummitytölle Espooseen postittama kirjeenä lähettämä lahjakortti reissasi Keminmaasta Espooseen kokonaista 44 päivää. Luulin lähettäväni joululahjan kerrankin ajoissa, vaan väärässäpä olin. Vein kirjeen postiin 3.12. ja se oli vastaanottajan postilaatikossa 16.1. Joulukorttikin oli muuten mukana. Että hyvää ensi joulua vaan!"

Joulukortit osoiteselvitykseen

– Ihan normaali joulu, Suomen Posti Oy:n aluepäällikkö Eikka Urpilainen toteaa MTV Uutisille.

– Virheellisesti, puutteellisesti tai epäselvästi kirjoitetut osoitteet joudutaan selvittämään ja kortti menee meillä osoiteselvitykseen, Urpilainen sanoo.

– Niitä selvitään yleensä tammikuun loppuun saakka ja lähetetään sitä mukaan oikeisiin osoitteisiin, kun osoite on selvitetty.

Nyt jouluna lähetettiin noin 29 miljoonaa joulukorttia eli hieman vähemmän kuin edellisvuonna. Urpilaisen mukaan osoiteselvitykseen on joutunut joitakin tuhansia kortteja mutta vähemmän kuin kymmenentuhatta. Näin laskien osoiteselvitykseen joutuu joulukorteista promillen kymmenesosa.

– Joulukorteista menee suhteessa suurempi osa osoiteselvitykseen kuin muusta postista, Urpilainen kertoo.

– Tämä johtuu siitä, että joulukorttien osoitteet on yleensä käsin kirjoitettu toisin kuin normaalien postilähetyksien osoitteet, joihin osoite on yleensä printattu koneellisesti. 

6:57

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja