Postien kääntäminen kesämökille onnistuu netissäkin

Postit ja lehdet tulevat sujuvasti kesäosoitteeseen, kun lomapaikkakunnan postilaatikkoon merkitään selkeästi osoite näkyville ja mielellään lisäksi jokaisen kesäasukkaan nimi, vaikkapa postilaatikon kannen sisäpuolelle. Myös postilähetysten oikeat osoitemerkinnät helpottavat postinjakelua.

Postin mukaan yli 85 000 kotitaloutta kääntää loma-ajan postit kesäosoitteeseen, eikä ihme – voiko olla parempaa hetkeä, kuin aamukahvi laiturilla päivän lehteä lueskellen. Myös laskujen kääntäminen kannattaa, jotta ovella ei odota ikävä yllätys kotiin palatessa.

Osoitteenmuutosten tekemiseen useita vaihtoehtoja

Postien kääntämisen kotimaan lomaosoitteeseen tai jakelun keskeytyksen voi tehdä Postin internetsivujen ja muuttopuhelinpalvelun kautta tai käymällä lähimmässä postissa, josta saa muuttoilmoituslomakkeita.

Postin internetsivuille on koottu kaikki muuttamiseen liittyvät palvelut yhteen paikkaan. Osoitteessa www.posti.fi/lomaposti ovat esimerkiksi keskeiset tiedot postien kääntämisestä lomaosoitteeseen tai jakelun keskeytyksestä.

Verkko on noussut suomalaisten suosituimmaksi tavaksi tehdä osoitteenmuutos. Yli puolet muutoksista tehdään internetissä. Verkossa kesäosoitteenmuutoksen voikin tehdä edullisimmin.

Määräaikaisessa osoitteenmuutoksessa kaikki Postin päiväjakelussa saapuneet lähetykset käännetään lomaosoitteeseen. Postit jaetaan haja-asutusalueella postilaatikkoon, joka sijaitsee alueen vakituisten asukkaiden laatikkoryhmässä.

Lisämaksusta postit voi saada esimerkiksi oman mökin tienhaaraan. Jakelun keskeytys -palvelussa asiakkaan posteja ei jaeta, vaan ne säilytetään postissa turvallisesti koko loman ajan. Loman jälkeen postit ovat noudettavissa kotipostista.

Sanomalehdet ylläpitävät omia asiakasrekistereitään, joten ilmoitus lehden kääntämisestä kesäosoitteeseen tai jakelun keskeytyksestä tehdään sanomalehden omaan asiakaspalveluun.

Postin kääntäminen kesäosoitteeseen onnistuu näin:

– Internetissä, osoitteessa www.posti.fi/lomaposti . Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla, kansalaisvarmenteella kuten esimerkiksi sirullisella henkilökortilla tai Postin verkkotunnuksilla. Internetissä voi myös samalla maksaa tilaamansa palvelun.
– Palvelun saa soittamalla muuttopuhelimeen, numeroon 0200 71000 (suomi) tai numeroon 0200 27100 (ruotsi). Puhelun hinta on paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu.
– Kirjallisesti lomaosoitteenmuutoksen voi tehdä noutamalla muuttoilmoituslomakkeen postista ja palauttamalla sen postiin tai maistraattiin tai postittamalla lomakkeen. Internetissä tehty muuttoilmoitus on enimmillään jopa 30 prosenttia edullisempi kuin lomakkeella tai muuttopuhelimessa tehtynä ja muutos tulee voimaan jopa kaksi päivää aiemmin.

Lähde: Posti

Kuvat: Shutterstock

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja