Porkkanamarmeladia

Tässä saatte Ihanan aamun leipurin Kaarina Roinisen mainion reseptin. Porkkanamarmeladi on monikäyttöistä, sitä voi sivellä leivän päälle, tarjota voileipäkeksien kera, se toimii kakun mehevöittäjän joko välissä tai päällä, kokeile myös itämaisten ruokien kanssa.

Kaarinan Porkkanamarmeladi

1 kg porkkanoita
keittämiseen vettä
2 sitruunaa
1-2 raastettua sitruunan kuorta
6 dl hillosokeria

1. Kuori tai raaputa pestyt porkkanat. Viipaloi ja keitä kypsiksi vähässä vedessä miedolla lämmöllä. Kypsymisaika on 30-40 minuuttia.
2. Kaada keitinvesi porkkanoista.
3. Soseuta porkkanat ja kaada porkkanasose kattilaan.
4. Mittaa joukkoon sitruunan raastettua kuorta sekä sitruunoista puristettu mehu ja hillosokeri.
5. Keitä seosta miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen noin 15 minuuttia.
6. Anna marmeladin jäähtyä noin 20 minuuttia ja jaa se pieniin puhtaisiin purkkeihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja