Mainos

Porkkana-sipulimuffinit

Tällä viikolla leivotaan suolaisia muffineita porkkanoista. Muffinit ovat terveellisempi vaihtoehto rasvaisille pasteijoille. Tällä ohjeella voit tehdä myös matalan suolaisen porkkanakakun (irtopohjavuokaan). Kypsän kakun voi halutessa koristella esim. porkkanamehulla ja täyttää tuorejuustolla.

Porkkana-sipulimuffinit

n. 15 kpl

  • 3 dl pikakaura+kuitu hiutaleita (Myllyn Paras)
  • 2 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 1 tl rakuunaa (tai tuoretta yrttiä)
  • 2 porkkanaa raasteena (n.150 g)
  • 1 iso sipuli (100 g pakastesipulia) tai 1-2 paprikaa kuutioina
  • n. 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 rkl hunajaa (juoksevaa)
  • ½ dl öljyä
  • 2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Mikäli et pidä sipulista, voit käyttää enemmän porkkanaraastetta. Lisää muut aineet sekaan. Jaa taikina muffinivuokiin tai muffinipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.