Porkkana-sipulimuffinit

Tällä viikolla leivotaan suolaisia muffineita porkkanoista. Muffinit ovat terveellisempi vaihtoehto rasvaisille pasteijoille. Tällä ohjeella voit tehdä myös matalan suolaisen porkkanakakun (irtopohjavuokaan). Kypsän kakun voi halutessa koristella esim. porkkanamehulla ja täyttää tuorejuustolla.

Porkkana-sipulimuffinit

n. 15 kpl

  • 3 dl pikakaura+kuitu hiutaleita (Myllyn Paras)
  • 2 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 1 tl rakuunaa (tai tuoretta yrttiä)
  • 2 porkkanaa raasteena (n.150 g)
  • 1 iso sipuli (100 g pakastesipulia) tai 1-2 paprikaa kuutioina
  • n. 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 rkl hunajaa (juoksevaa)
  • ½ dl öljyä
  • 2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Mikäli et pidä sipulista, voit käyttää enemmän porkkanaraastetta. Lisää muut aineet sekaan. Jaa taikina muffinivuokiin tai muffinipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat