Politico: Pence aikoo osallistua Bidenin virkaanastujaisiin

Joe Biden nimetti eilistä yhdeksi Yhdysvaltain historian synkimmäksi päiväksi – MTV Uutisten asiantuntija kertoo, yhtyykö hän Bidenin kantaan 2:48
MTV Uutisten asiantuntija kertoo, millainen kausi Bidenillä on edessään.

Varapresidentti Mike Pence aikoo osallistua Yhdysvaltain tulevan presidentin Joe Bidenin virkaanastujaisiin, kertoo Politico omiin lähteisiinsä vedoten.

Pencen osallistumispäätös helpottui sen jälkeen kun presidentti Donald Trump arvosteli julkisesti Penceä, joka ei keskeyttänyt Bidenin vahvistamista presidentiksi kongressissa.

Viran jättävät presidentit ovat ja varapresidentit ovat osallistuvat perinteisesti seuraajiensa virkaanastujaisiin. Näin on tapahtunut silloinkin, kun jatkokausi on jäänyt saamatta. Esimerkiksi George Bush osallistui Bill Clintonin virkaanastujaisiin vuonna 1993.

Politicon mukaan varapresidentti Pencen edustaja oli myös vihjaillut, ettei Penceä olisi edes kutsuttu virkaanastujaisiin.

Trump ei ole julkisesti kertonut, aikooko hän osallistua virkaanastujaisiin. Presidentti on kuitenkin Politicon mukaan todennut avustajilleen, että "hän tuskin on paikalla".

Lue myös:

    Uusimmat