Poliitikot peittelivät lasten seksuaalista hyväksikäyttöä vuosia Britanniassa, selviää tutkimuksesta – poliisi, syyttäjä ja puolueet suojelivat pedofiileiksi epäiltyjä

Ison-Britannian parlamentissa peiteltiin lasten seksuaalista hyväksikäyttöä vuosikymmeniä, selviää tutkimuksesta. Hyväksikäyttäjäksi epäiltyjä suojelivat tutkimuksen mukaan poliisi, syyttäjä ja puolueet.

Brittipoliitikot katsoivat läpi sormien lasten seksuaalista hyväksikäyttöä ja aktiivisesti peittelivät syytöksiä vuosikymmeniä, selviää tutkimuksesta, joka käsittelee lasten seksuaalista hyväksikäyttöä brittiparlamentissa 1960–1990-luvuilla.

– Tämä tarkoittaa, että parlamentti epäonnistui lasten seksuaalisen hyväksikäytön tunnistamisessa, katsoi sitä sormien lävitse, aktiivisesti suojeli hyväksikäyttäjiä ja peitteli syytöksiä, todetaan tutkimuksen tiivistelmässä.

Tutkimuksessa ei löytynyt todisteita järjestäytyneestä pedofiiliringistä.

Siitä kävi kuitenkin ilmi, että 1970–1980-luvuilla joidenkin parlamentin jäsenten tiedettiin tai huhuttiin olleen seksuaalisesti kiinnostuneita lapsista. Poliisi, syyttäjä ja poliittiset puolueet suojelivat heitä syytteiltä monin tavoin.

Yksi näistä henkilöistä oli silloisen Britannian pääministerin Margaret Thatcherin henkilökohtainen sihteeri. ​​​​​​​

The Independent Inquiry into Child Sexual Abuse -tutkimus on yksi suurimmista koskaan Britanniassa tehdyistä. Se aloitettiin vuonna 2017 ja sen odotetaan valmistuvan kokonaisuudessaan vuonna 2022.

Lue myös:

    Uusimmat