Mainos

Poliisiylijohtaja Paatero: Luottamus poliisiin palaa ajan kanssa

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero ei ylläty MTV Uutisten kyselyn tuloksesta, jonka mukaan suomalaisten luottamus poliisiin horjuu.  

– Nyt kun jutut ovat niin sanotusti päällä, niin olisi itseasiassa kummalista jos se ei millään lailla vaikuttaisi. Nythän Aarnion tapaus on syytevaiheessa ja vuotoja on tietenkin kyllä ollut. Toivottavasti ne pikkuhiljaa loppuvat, Paatero sanoo.

MTV Uutisten kyselyssä yhdeksän prosenttia vastanneista kertoi poliisin tietovuotojen ja Helsingin Huumepoliisin päällikön Jari Aarnion tapauksen vaikuttaneen paljon luottamukseen poliisia kohtaan. Vähintään jonkin verran luottamus oli horjunut 38 prosentilla vastanneista.

Paatero uskoo, että luottamus poliisia kohtaan tulee palaamaan.

– Itse uskon kyllä ihmisiin siinä tapauksessa, että pitkässä juoksussa näkevät kyllä yksittäistapausten yli, Paatero muotoilee.

Poliisiylijohtaja lupaa poliisin tekevän kokoajan töitä luottamuksen rakentamiseksi ja ylläpitämiseksi.

– Tietenkin kaikki pitää ottaa vakavasti ja katsoa mikä se tilanne on. Varmasti me tehdään paljon töitä itse luottamuksen ylläpitämiseksi ja tullaan varmasti tehostamaan muun muassa lähipoliisitoimintaa, jotka ovat varmasti luottamuskysymyksen tietynlaisia ytimiä, Paatero sanoo.

– Kyllä minä uskon luottamuksen palautuvan. Niin kuin sanoin, uskon ihmisiin, Mikko Paatero päättää. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.