Poliisit sattuivat Vallilan puukotuspaikalle heti teon jälkeen, epäillyt piileskelivät katolla – näin poliisi pääsi teinien jäljille

8:21
Katso videolta Rikospaikan juttu Vallilan puukotuksesta, jossa poliisi kertoo, mitä ennen henkirikosta tapahtui ja mikä rooli kahdella tekijöiden mukana olleella nuorella naisella oli?

19-vuotias nuori mies puukotettiin hengiltä Helsingin Vallilassa Mäkelänkadun Alepan lähistöllä myöhään lauantaina 31. lokakuuta 2020. Tekijät olivat alaikäisiä.

Poliisit osuivat henkirikospaikalle nopeasti sattumalta ja väkivaltaa todistaneet sivulliset viittoivat partiota pysähtymään.

– Poliisiauto ajoi kaupungin suuntaan ja poliisit havaitsivat, että mies makaa maassa. Siinä vaiheessa myös ohikulkijat viittelöivät partiota pysähtymään. Siitä lähti liikkeelle tämän tapauksen tutkinta, rikoskomisario Jukka Larkio Helsingin poliisista kertoo tapauksesta Rikospaikassa.

Epäillyt piileskelivät katolla

Uhri oli vielä elossa, mutta hän ei enää liikkunut. Nuorta miestä elvytettiin paikan päällä ja hänet vietiin sairaalaan, mutta hän kuoli siellä vammoihinsa.

Tekijät olivat tuossa vaiheessa ehtineet jo paeta paikalta.

– Ensimmäisenä asiana oli selvittää, mihin suuntaan epäillyt olivat paenneet ja saada tuntomerkit heistä.

Silminnäkijät osasivat kertoa poliisille, että tilanne oli saanut alkunsa ryöstöstä, josta oli puhjennut väkivaltainen tappelu.

Epäillyt saatiin kiinni muutaman päivän sisällä. He kaikki olivat alaikäisiä. Poliisitutkinnassa selvisi, että he olivat piilotelleet poliisia teon jälkeen läheisen pienkerrostalon katolla Vallilassa.

Yksi jäi ilman tuomiota

Tekijöistä kaksi oli vasta 16-vuotiaita ja yksi 14-vuotias, joka ei edes ollut rikosoikeudellisessa vastuussa.

16-vuotias puukottaja tuomittiin käräjäoikeudessa 9 vuoden ja 4 kuukauden vankeuteen taposta ja törkeästä ryöstöstä nuorena henkilönä. Toinen 16-vuotias sai 4,5 vuoden tuomion avunannosta tekoihin.

Hovioikeus kuitenkin kovensi hänen tuomiotaan ja katsoi myös hänen syyllistyneen tappoon. Nuori mies sai 7 vuotta vankeutta.

Mitä henkirikosta ennen tapahtui ja miksi nuoret tekijät päättivät ryöstää 19-vuotiaan miehen? Mikä tekijöiden mukana olleiden kahden nuoren naisen rooli oli? Katso yllä olevalta videolta Rikospaikan juttu Vallilan puukotuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja