Lapin poliisi pysäytti yöllä huppupäisen miehen letku kädessä – varkauden yritykset, huumekuskit ja kaaharit työllistivät poliisia eri puolilla Suomea

Hämeen, Turun ja Lapin poliisi kertoo lukuisista kaahareista ja huumekuskeista, joita on pysäytetty illan ja yön aikana.

Lapin poliisi kertoo pysäyttäneensä huppupäisen miehen letku kädessä Kemissä kello kahden jälkeen yöllä. Poliisi arvasivat pian, mistä on kyse, sillä mies haisi vahvasti polttoöljylle. Hän oli yrittänyt varastaa polttoöljyä lähellä olleesta moottorityökoneesta. Pasasenkadulta tavoitettu 27-vuotias mies toimitettiin Kemin poliisivankilaan.

Hieman myöhemmin yöllä poliisin haaviin jäi samalla kadulla autoilijan, joka kieltäytyi puhallustestistä ja huumepikatestistä. Kävi ilmi, että 33vuotiaalla miehellä hänellä ei ollut voimassa olevaa ajokorttia ja hän on ajanut vuoden sisällä kymmenen kertaa ajoneuvoa ilman oikeutta. Tapausta käsitellään kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena.

Eilen aamulla Lapin poliisi kertoo saaneensa tehtävän Tervolaan, jossa kilvettömän auton kuljettaja tarvitsi apua. 27-vuotias mies kertoi käyttäneensä edellisenä päivänä amfetamiinia. Kävi ilmi, että auto oli katsastamaton eikä miehellä ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Mies "poti akuuttia jalkinekriisiä" Lahdessa

Hämeen poliisi ikertoo puolestaan saaneensa vuorokauden sisällä 249 poliisitehtävää. Yövuorossa rattijuopumuksesta epäiltyjä tavattiin kaksi kappaletta, jotka molemmat sisälsivät epäilyn huumausaineiden käytöstä.

Poliisi kertoo myös päivällä marketissa varkautta yrittäneestä miehestä.

– Poliisin vanha tuttu ilmeisesti poti akuuttia jalkinekriisiä, kun hän anasti liikkeestä sukkaparin sekä vaelluskengät ja laittoi ne myymälässä jalkaansa. Paikalle tullut poliisipartio otti miehen poliisiasemalle, samalla miehen hallusta löytynyt teräase otettiin poliisin haltuun. Ymmärrettävästä syystä miehen anastamat sukat menivät myyntikelvottomiksi, mutta kengät saatiin takaisin myyntikiertoon, poliisi kuvailee tapahtunutta.

Puolenyön maissa poliisi mittasi Lahden keskustassa autonkuljettajan nopeudeksi 103 kilometriä tunnissa viidenkympin alueella. Autoa kuljettanut mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Tapahtuma-aikaan muu liikenne oli vähäistä.

Turussa kaahailua

Turun poliisi kertoo ottaneensa Paimiossa kiinni vuonna 2001 syntyneen miehen, joka ajoi viidenkympin alueella 101 kilometriä tunnissa. Paimiossa kaahannut mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Juuri ennen puolta yötä poliisipartio oli ajamassa VT1:llä Salon suunnasta kohti Turkua, kun se huomasi takaa lähestyvän henkilöauton ajan kovaa vauhtia. Partio mittasi keskinopeusmittarilla ajoneuvolle nopeudeksi 172 km/h alueella, jossa suurin sallittu nopeus on 120km/h. Kuljettajana toiminut vuonna 1994 syntynyt nainen määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja