Poliisilta lisätietoa yöllisestä jättioperaatiosta: Mies uhkasi räjäytyksellä Juupajoella, yksi loukkaantunut

Juupajoella Pirkanmaalla oli viime yönä suuri poliisioperaatio. Mies uhkasi räjäytyksellä.

Poliisin mukaan tehtävä alkoi sunnuntaina alkuillasta epäillyn väkivaltarikoksen myötä yksityisasunnossa. Yhden ihmisen kerrotaan loukkaantuneen teossa, mutta hänen vammansa eivät ole hengenvaarallisia. Loukkaantunut ei ole sairaalassa.

Poliisi selvitti kyseessä olevan kiinteistön, mutta asunnossa oleskelleeseen henkilöön ei saatu keskusteluyhteyttä.

– Siinä päädyttiin tekemään eristämispäätös, kun henkilö uhkasi asunnosta, että hänellä on räjähteitä ja jos poliisi ei poistu, hän räjäyttää näitä räjähteitä, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Korhonen kertoo.

Tilanteen muututtua vakavammaksi, paikalle saapui useita poliisipartioita sekä pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksiköitä ja poliisi eristi kiinteistön.

– Kyseessä ei ollut kerrostalo, joten naapurihuoneistoihin kohdistuvaa vaaraa ei aiheutunut. Kiinteistön ympäristöä jouduttiin jonkin verran eristämään, samassa yhteydessä muutama naapurikiinteistö evakuoitiin, Korhonen kertoo.

Asunnossa oli oikeita räjähteitä

Poliisi sai lopulta neuvotteluyhteyden keski-ikäiseen mieheen aamuyöstä, ja hänet otettiin käskytyksen jälkeen kiinni aikaisin maanantaiaamuna viiden jälkeen. Mies ei tehnyt kiinnioton yhteydessä vastarintaa.

Poliisin mukaan asunnosta on löytynyt räjähteitä, jotka ovat poliisin hallussa.

– Se on yksi seikka mitä esitutkinnassa, että selvitetään mistä räjähdysaineet ovat peräisin.

Keski-ikäinen mies on otettu kiinni epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, räjähderikoksesta, huumausainerikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Poliisin mukaan epäilty tekijä ja väkivaltarikoksen uhri tunsivat toisensa.

Uutista päivitetty 25.10. kello 13.49: Lisätty tutkinnanjohtajan kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja