Poliisikin huolestui: Nuorten tekemien rikosten määrä kasvoi räjähdysmäisesti Nokian alueella

Poliisi on tehnyt syksyn aikana huolestuttavan havainnon 15–20-vuotiaiden rikoksesta epäiltyjen henkilöiden lukumäärän kasvusta.  

Nuorten tekemien rikosten lukumäärä ja erityisesti rikoksiin syyllistyneiden 15–20-vuotiaiden henkilöiden lukumäärä on noussut räjähdysmäisesti Sisä-Suomen poliisilaitoksella Nokia tutkimusalueella. 

Nokian poliisiasema tekee tiivistä yhteistyötä toimialueellaan Nokian, Ylöjärven ja Pirkkalan opetus-, nuoriso- ja sosiaalitoimen kanssa. Kouluissa ja vapaa-ajalla on törmätty siihen, että jopa 3-4-luokkalaiset käyvät niin sanottua vape-kauppaa eli myyvät sähkötupakkaa.

Kouluajan ulkopuolella nuorisotiloilla ja koulujen pihoilla on ollut toistuvasti järjestyshäiriöitä. Kuntien nuorisopalvelut ovat hämillään ja huolissaan lyhyessä ajassa tapahtuneesta lasten ja nuorten käyttäytymisen ja käytöksen muutoksesta; käytös on hyvin röyhkeää ja aggressiivista eikä aikuisia tai toisen omaisuutta kunnioiteta.

Poliisille on ilmoitettu Nokialla erityisesti Nokianvirran koulun pihassa tapahtuvasta nuorison häiritsevästä käyttäytymisestä iltaisin.

Koulujen pihoilla nuoriso on muun muassa metelöinyt häiritsevästi, uhkaillut väkivallalla ja syyllistynyt vahingontekoihin rikkomalla toisten omaisuutta ja sotkemalla paikkoja. Poliisille on tullut tietoon myös koulun pihassa tapahtuneita pahoinpitelyjä.  

– Poliisi on poistanut Nokialla, Ylöjärvellä ja Pirkkalassa koulujen pihoista parhaimmillaan kymmeniä häiritsevästi käyttäytyviä nuoria, toteaa komisario Ari Aro.

Poliisi painottaa, että nuorten kokoontumisessa ei sinänsä ole mitään pahaa ja se on aivan normaalia nuorten elämään kuuluvaa kanssakäymäistä

– Mutta valitettavasti pieni, mutta sitäkin näkyvämpi osa nuorisosta pilaa hyvän asian syyllistymällä häiriköintiin tai jopa rikoksiin, jatkaa Aro.

Myös erilaisten päihteiden käyttö on usein syynä häiritsevään käyttäytymiseen.

Poliisi puuttuu häiriökäyttäytymiseen mahdollisuuksien mukaan ja pyytää vanhempia keskustelemaan lastensa kanssa siitä, missä menee hyväksyttävän ja ei hyväksyttävän käytöksen rajat. Poliisi haluaa muistuttaa vahingonkorvausvastuusta, joka koskee myös alle 15-vuotiaita lapsia. 

Lue myös:

    Uusimmat