Lapset terrorisoineet kuukausien ajan muita asukkaita Ylöjärvellä – ihmisiä ammuttu muovikuula-aseella ja ikkunoita rikottu kivillä

Ylöjärvellä on kirjattu vajaan kolmen kuukauden aikana 13 rikosilmoitusta vahingontekorikoksista.

Sisä-Suomen poliisilaitoksella on seurattu huolestuneena syksyn aikana Ylöjärvellä tapahtuneita alaikäisten tekemiä rikoksia. Autoja ja omakoti- ja rivitaloasuntoja on sotkettu kananmunia heittelemällä Asuntilan, Metsäkylän ja Soppeenmäen alueella.

Alaikäiset tekijät ovat soitelleet asuntojen ovikelloja sekä rikkoneet asuttujen asuinrakennusten ikkunoita kiviä heittelemällä.

Asukkaat ovat myös ilmoittaneet joutuneensa muovikuula-aseilla ammuttujen muovikuulien kohteeksi. Vakavia henkilövahinkoja ei ole poliisin tietoon tullut.

Ikä ei poista korvausvastuuta

Poliisi on tavoittanut muutamia tekijöitä, jotka ovat olleet tekohetkellä alle 15-vuotiaita. Näiden tekijöiden osalta poliisi on tehnyt lastensuojeluilmoitukset ja sosiaaliviranomainen jatkaa osaltaan asian selvittelyä.

Poliisi haluaa muistuttaa, että vahingonkorvausvastuun syntymiselle ei ole Suomessa asetettu minkäänlaista ikärajaa.

Alaikäisten lasten huoltajien tulisi muistaa muovikuula-aseita lapsilleen ostaessaan, että ampuma-asetta erehdyttävästi muistuttavien esineiden hallussapito yleisellä paikalla on järjestyslaissa kielletty.

Poliisi toivoo, että lapsiperheissä käytäisiin keskustelua edellä mainituista asioista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja