Poliisiaseman pihalle tuotiin räjähde ja tulipaloja sytyteltiin pitkin Nurmijärveä – yksi henkilö otettu kiinni

Henkilön epäillään sytyttäneen useita tulipaloja Nurmijärvellä viime viikonlopun aikana sekä tuoneen räjähteen poliisiaseman pihalle.

Maanantaina marraskuun viimeinen päivä Nurmijärven poliisiaseman pihalta löytyi räjähde, jonka takia alue oli eristettynä muutaman tunnin ajan.

– Tehtävä poliisiasemalla liittyi siihen, että aseman pihalta löytyi epäilty räjähde. Räjähteen laatua ja sen teknisiä ominaisuuksia tutkitaan parhaillaan. Rikosnimike tarkentuu tutkinnan edetessä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tiia GrönbergKeskusrikospoliisista.

Keskusrikospoliisi johtaa tapauksen tutkintaa siksi, että räjähde löytyi poliisiaseman läheisyydestä.

Yksi henkilö on otettu kiinni rikoksesta epäiltynä 2. joulukuuta. Henkilö on epäiltynä myös Nurmijärvellä viikonlopun ja alkuviikon aikana tapahtuneisiin tulipaloihin.

– Kolme tulipaloista tapahtui Nurmijärvellä aamuyöllä 29.11. ja poliisi tutkii niitä kaikkia epäiltyinä tuhotöinä. Lisäksi aamuyöllä 2.12. Nurmijärvellä tapahtui rikos, jota tutkitaan epäiltynä törkeän tuhotyön yrityksenä. Pelastuslaitoksen yksiköt saivat tulipalot rajattua ja sammutettua nopeasti eivätkä palot päässeet leviämään, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku LylykangasItä-Uudenmaan poliisilaitoksesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja