Poliisi varoittaa yleistyvästä huijauksesta: Näin rikolliset nyhtävät auton myyjältä rahaa kolmella puhelinsoitolla

Helsinkiläinen Alex ratkesi  salakavalaan huijaukseen myydessään iPhonea netissä – tili jäädytettiin ja poliisit soittivat 1:22
KATSO MYÖS: Ole tarkkana! Helsinkiläinen Alex lankesi ansaan myydessään iPhoneaan netissä.

Poliisi kehottaa varovaisuuteen autokaupoilla. Huijareista, ja etenkin yhdestä tietystä kikasta, on kirjattu tänä talvena runsaasti rikosilmoituksia.

Länsi-Uudenmaan poliisin tietoon on tämän talven aikana tullut yli kaksikymmentä tapausta, jossa autoaan myyvää yksityishenkilöä on kaupankäynnin yhteydessä yritetty huijata. Petoksina tutkittavissa tapauksissa huijarit ovat esiintyneet ostajaehdokkaina.

Rikoskomisario Robin Hulden kertoo poliisin tiedotteessa, että kuvio on ollut kaikissa tapauksissa samankaltainen. Tekijöistä yksi soittaa asianomistajalle ja tarjoaa autosta yleensä joko pyydetyn hinnan tai hieman sen alle. Hän kertoo ottavansa pikavipin maksaakseen auton sillä.

– Kun kaupat on sovittu ja puhelu päättynyt, asianomistajalle soittaa toinen tekijä ja tarjoaa huomattavasti enemmän rahaa kuin ensimmäinen ostaja. Kun asianomistaja soittaa takaisin ensimmäiselle soittajalle kertoakseen korkeammasta tarjouksesta, ensimmäinen soittaja kertoo jo ottaneensa pikavipin. Samalla hän kertoo tästä tulleen hänelle kuluja, jotka asianomistajan on hänelle korvattava, rikoskomisario Hulden kuvailee.

Poliisin tutkinnoissa on selvinnyt, ettei mitään pikavippiä ole koskaan oikeasti otettu.

– Jos asianomistaja erehtyy maksamaan ensimmäisen soittajan pyytämän summan, kumpikin ostajaehdokkaista hiljenee, eikä kukaan tule lopulta hakemaan autoa.

Lähde: Länsi-Uudenmaan poliisilaitos

Lue myös:

    Uusimmat