Poliisi varoittaa ovelista autokauppahuijareista – kymmeniä petoksia yhdistää yksi ja sama ansa

Saana myi viiden euron vauvantarviketta, menetti 400 euroa – näin nettimyyjiä huijataan 0:59
KATSO MYÖS: Saana kauppasi viiden euron vauvantarviketta Tori.fi-sivustolla, mutta tuli huijatuksi ja menetti 400 euroa. Näin huijarit käyttävät "kuriiripalvelua" viedäkseen rahasi.

Itä-Uudenmaan poliisin tietoon on tullut pelkästään tänä vuonna jo parikymmentä autokauppoja koskettavaa petosrikosta tai sen epäilyä.

Poliisi kertoo tiistaisessa tiedotteessaan miehen joutuneen petoksen uhriksi viime viikon lopulla Vantaalla. Kyse oli autokauppojen yhteydessä tapahtuneesta huijauksesta.

Rikoskomisario Timo Luoto kertoo Itä-Uudenmaan poliisin tiedotteessa, että epäilty petostelija oli kaupanteon yhteydessä näyttänyt myyjälle kuittia verkkopankissa tehdystä tilisiirrosta.

– Maksu osoittautui kuitenkin väärennökseksi ja sovittu kauppasumma ei siirtynyt myyjän tilille, Luoto sanoo.

Näin vältyt huijaukselta

Itä-Uudenmaan poliisin tiedossa on kymmeniä vastaavia tapauksia, joista parikymmentä on tapahtunut nimenomaan auton myynnin yhteydessä.

Luoto suosittelee myyjiä olemaan nyt erityisen varuillaan. Tositteen väärentäminen ei ole rakettitiedettä, joten sitä ei ole hyvä pitää varmana todisteena maksusta.

– Myyjän kannattaa aina ensin tarkistaa omalta pankkitililtään, että kauppasumma on oikeasti siirretty, jotta tämänkaltaisilta ikäviltä tapauksilta vältyttäisiin, Luoto sanoo.

Lähde: Itä-Uudenmaan poliisi

Lue myös:

    Uusimmat