Poliisi vahvisti: Tältä alueelta lumivyöryssä kadonnutta lasta etsittiin Pallaksella

Drone-video: Tässä maastossa Pallastunturin lumivyöry tapahtui 1:28
Video Pallastunturilta: Tässä maastossa lumivyöry tapahtui.

Viranomaiset suorittivat etsintöjä Muoniossa Pallastunturilla Pyhäkurun alueella, Lapin poliisi vahvisti MTV Uutisille. 

Etsintöjä jatkettiin tänään kolmatta päivää Lapin poliisin, Lapin pelastuslaitoksen, Lapin rajavartioston, Vapaaehtoisen pelastuspalvelun Vapepan sekä pelastushelikopterin voimin. Alaikäinen poika löydettiin kuolleena torstaina kello 11.30 läheltä paikkaa Pyhäkurussa, josta aiemmin tiistaina äiti löydettiin kuolleena. Pojan löytymisestä kertoi ensimmäisenä Yle

Alueella on lumivyöry, jonka valuma-alue on hyvin laaja. Lunta etsintäpaikalla on paljon, ja lumi on pakkautunut erittäin tiukasti, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Huhtamäki Lapin poliisin tiedotteessa.

Sääolosuhteet jatkuivat etsinnöissä vaikeina. Poliisi pyysi aiemmin viranomaisille työrauhaa ja kertoi, että etsintöjä jatketaan niin pitkään, kunnes poika löydetään. 

– Pyhäkurun alueella ja kurun yläpuolella liikkumista pyydetään välttämään. Etsintäalueella on edelleen lumivyöryvaara, ja liikkumalla siellä voi asettaa vakavaan vaaraan paitsi itsensä, myös viranomaiset, jotka työskentelevät kurun alueella, poliisi kertoi tiedotteessa aiemmin torstaina.

Uutista päivitetty 4.1. kello 13.32 tiedolla pojan löytymisestä kuolleena.

Lue myös:

    Uusimmat