Poliisilta uutta tietoa: Näin Pallastunturin tragedia eteni – "teemme kaikkemme"

Tällainen on massiivinen laattalumivyöry – "Vauhti voi olla jopa yli sata kilometriä tunnissa" 1:07
Tällainen on massiivinen laattalumivyöry – "Vauhti voi olla jopa yli sata kilometriä tunnissa"

Poliisi on julkaissut uusia tietoja tiistaina Pallastunturilla tapahtuneesta lumivyörystä, jonka seurauksena lapsensa kanssa hiihtovaelluksella ollut äiti kuoli. Lapsen etsinnät jatkuvat edelleen vaikeissa olosuhteissa.

Äiti ja lapsi jäivät lumivyöryn alle hiihtovaelluksella Pallastunturin alueella. Äiti löytyi vyöryn alta kuolleena eilen ja lasta on etsitty tänään. Lasta ei ole vielä löydetty, ja etsintöjä jatketaan.

Poliisi, Rajavartiolaitos, Lapin pelastuslaitos, Vapepa ja pelastushelikopteri ovat etsineet kadonnutta lasta tänään aamusta lähtien. 

Olosuhteet etsimiseen ovat olleet erittäin haastavat, eikä lasta ei ole löydetty. 

– Teemme kaikkemme, mutta sääolosuhteet etsintöjen tekemiseen alueella ovat erittäin vaikeat ja paikoin vaarallisetkin kovan tuulen, yli -20 asteen pakkasen ja mahdollisen lumivyöryriskin vuoksi. 

Olosuhteet ovat etsijöiden lisäksi haastavat myös pelastuskoirille, joita ei valitettavasti ole voitu sään takia käyttää etsinnöissä kuin hetken aikaa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Huhtamäki.

Huhtamäki kertoo MTV Uutisille, että etsintöjä on tänään kohdistettu rajatummalle alueelle, ja mukaan on pyritty saamaan ihmisiä, joilla on kokemusta toimia lumivyörytilanteissa. Lisäksi apuna on ollut helikopteri.

– Teemme kaikkemme ja niin pitkään jatketaan, kunnes etsittävä löydetään.

Tämä tapahtuneesta tiedetään

Tiistaina kadonneet äiti ja lapsi olivat omatoimisella vaelluksella kahdestaan ja kotoisin ulkopaikkakunnalta.

Poliisin aiemmassa tiedotteessa kerrotusta ajasta poiketen äiti soitti tiistaina noin kello 14 hätäpuhelun, jossa hän pyysi itselleen ja lapselleen apua maastosta pois pääsemiseksi sääolosuhteiden vuoksi.

Tehtävä annettiin Lapin pelastuslaitokselle maastopelastustehtävänä.

Tehtävä tuli poliisille neljän maissa iltapäivällä ja muuttui etsintätehtäväksi, kun pelastuslaitos ei ollut löytänyt hätäpuhelun soittaneita hiihtäjiä maastosta heidän ilmoittamaltaan reitiltä.

Poliisi käynnisti välittömästi etsinnät yhteistyössä pelastuslaitoksen ja Vapepan kanssa. Etsintöjen tuloksena äiti löytyi kuolleena lumivyöryn alta noin kello 22. 

Etsinnät keskeytettiin tämän jälkeen vaarallisten olosuhteiden vuoksi, ja niitä jatkettiin tänään.

Poliisi ei tässä vaiheessa ota kantaa tarkempaan etsintäpaikkaan tai muihin yksityiskohtiin. 

Poliisi muistuttaa, että olosuhteet ovat alueella vaaralliset eikä kenenkään tule lähteä etsintöihin omin päin.

Lue myös:

    Uusimmat