Poliisi Rautjärven kirkkopalosta epäillystä ja mahdollisesta yhteydestä omakotitalon ruumiiseen: "Yksi henkilö on selvityksen alla"

Tällaisen henkilön yhteyttä Rautjärven kirkon tuhopolttoon selvitetään – poliisi pyytää havaintoja 1:28
Tällaisen henkilön yhteyttä Rautjärven kirkon tuhopolttoon selvitetään – poliisi pyytää havaintoja

Rautjärven tulipalojen tutkinnanjohtaja Mika Salminen kertoo MTV Uutisten haastattelussa, että tällä hetkellä poliisilla on yksi epäilty liittyen kirkon paloon.

Rautjärven kirkon tutkinnanjohtajan Mika Salmisen mukaan kirkon paloon liittyen on yksi epäilty. Epäiltyä ei ole vielä puhutettu eikä hän kommentoi syytä – hän ei kommentoi sitä, onko epäilty omakotitalopalon yhteydessä löydetty ruumis.

– Tutkintalinjoja on useita. Totta kai, jos on kaksi paloa 30 kilometrin päässä toisistaan, tätä tutkitaan yhtenä osana. Mutta siihen, kuinka todennäköistä tämä ajallisesti olisi, poliisi ei vielä ota kantaa, Salminen sanoo.

Aiemmin Salminen totesi, että ajallisesti on mahdollista, että tapaukset liittyvät toisiinsa. 

Poliisi aikoo julkaista tänään 60–80-vuotiaan harmaantuneen henkilön tuntomerkit ja pyytää henkilön liikkeistä havaintoja kirkkopalon aamulta.

Tutkinnanjohtaja kommentoi Rautjärven kirkkopaloa ja sen epäiltyä MTV Uutisille 3:19

Tutkinnanjohtaja kommentoi Rautjärven kirkkopaloa ja sen epäiltyä MTV Uutisille.

Salminen ei vielä kerro, onko kyseinen henkilö epäilty tai omakotitalon palossa menehtynyt henkilö, mutta toteaa, että "yksi henkilö on selvityksen alla."

Samoin poliisi pyysi jo eilen havaintoja henkilön vuoden 2020 mallisesta viininpunaisen viistoperäisen Opel Astran liikkeistä paloaamulta.

Poliisi ei vielä pysty sanomaan, onko Astra löytynyt palaneen omakotitalon pihalta.

Naruilla yritettiin estää ulospääsyä kirkosta

Poliisi vahvisti jo aiemmin tänään, että Rautjärven kirkon ovien ulkopuolella havaittiin naruja eilisen tulipalon aikaan ja että näytti siltä, että narut olisi laitettu estämään ulospääsyä kirkosta.

Salminen ei kuitenkaan vielä avaa, millaisia köydet olivat.

Tuhoutuneen Rautjärven kirkon parkkipaikalla järjestetään tänään kello 15 rukoushetki. Salminen kertoo, että paikalla on poliiseja, jotka puhuttavat paikallisia.

– Puhutaan pienestä paikkakunnasta, joten voisi kuvitella, että paikallisilla voi olla asiasta tietoa, Salminen sanoo.

Oikaisu 26.12. klo 16.21: Jutussa luki, että poliisi aikoo julkaista "60–80-luvulla syntynyeen" henkilön tuntomerkit, kun kyseessä olivat 60–80-vuotiaan henkilön tuntomerkit.

Lue myös:

    Uusimmat