Poliisi: "Rakettipotkulauta" oli virittämätön, 14-vuotiaat kaahasivat kypärättä lähes 70 km/h – "Ei missään nimessä pidä ostaa jälkikasvulle"

Nuoret hurjastelivat sähköpotkulaudalla jopa lähes 70 kilometriä tunnissa 6:43
Video: Nuoret hurjastelivat sähköpotkulaudalla jopa lähes 70 kilometriä tunnissa – poliisi kertoo, minkälaisesta laudasta oli kyse

Poliisi tiedotti tänään Lohjalla sattuneesta tapauksesta, jossa kaksi 14-vuotiasta nuorta ajoi lähes 70 kilometriä tunnissa sähköpotkulaudalla.

Poliisin mukaan lauta ei ollut viritetty, vaan ostettu markkinoilta. Kyseessä ei ollut vuokrattava lauta.

– Näitähän myydään markkinoilla pilvin pimein tällaisia kulkunopeuksia kulkevia sähköpotkulautoja, kertoi komisario Hannu Kontola MTV Uutiset Livessä.

Lohjalla ajaneet olivat 14-vuotiaita. He kulkivat laudalla kevyenliikenteenväylällä.

– Siinä ei ollut muita jalankulkijoita. Tilanteessa ei aiheutunut sivullisille sinänsä vaaraa. Tietysti heille itselleen aiheutui vaaraa, molemmille.

14-vuotiaat eivät vielä ole rikosoikeudellisessa vastuussa. Jos he olisivat olleet vanhempia, asiaa olisi alettu tutkia tarkemmin.

– Olisimme alkaneet tutkia kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja ajoneuvorikkomuksena. Tällainen kulkunopeus vaatii jo moottoripyörän ajokortin. Sen lisäksi kulkuneuvot pitäisi rekisteröidä joko mopoksi tai moottoripyöräksi, mikä käytännössä on mahdotonta.

"Ei tule mieleen paikkoja, missä tällaisen käyttö olisi järkevää"

Kontola kuitenkin kertoo, että rekisteröintiä huolestuttavampana hän pitää tilannetta, että potkulaudan kaltaisella laitteella ajetaan jopa 80 kilometriä tunnissa ilman suojavarusteita.

Hänen mukaansa tämän luokan tapauksia ei vielä ole kovin paljoa.

– Meidän alueellamme taitaa olla tänä kesänä kaksi tapausta, jossa on luokiteltu moottoripyöräksi. Muutenkin sähköpotkulaudoilla ajaminen on yleistynyt ja myös vaaratilanteet lisääntyneet.

Poliisi halusi herättää tapauksesta tiedottamisella erityisesti vanhempia.

– Tällaisia ei missään nimessä pidä ostaa jälkikasvulle. Itsellä ei tule mieleen paikkoja, missä tällaisen laudan käyttäminen olisi järkevää.

Lue myös:

    Uusimmat