Mainos

Poliisi pysäytti kesän kummallisimman auton: Tässä on höyhen-Datsun!

Etelä-Karjalan poliisin liikennepartio törmäsi Suomenniemellä taannoin eriskummalliseen näkyyn. Ohi viiletti höyhenillä päällystetty Datsun.

Höyhenet eivät olleet hetken mielijohde, vaan untuvapuku oli ollut auton päällä jo kahden vuoden ajan.

– Auton pohjalle tervaa ja päälle pari tyynyllistä höyheniä, peite kestää sateet ja talvet, kertoi auton omistaja Kaakkois-Suomen poliisin Facebook-päivityksen mukaan.

Poliisin liikennejohtaja syynäsi partion kanssa erikoisen auton kauttaaltaan. Poliisin mukaan auton tuunauksessa tulee turvallisuuden kannalta ottaa huomioon useampi asia.

– Tärkeintä on, että auton pakolliset ajovarusteet ovat näkyvissä. Höyhenet ovat paloturvallisuuden kannalta myös vähän huono asia, sillä onnettomuustilanteessa ne syttyvät helpommin palamaan. Höyhenet eivät saa aiheuttaa liikenteessä vaaratilanteita, vaan niiden tulee pysyä kiinni myös ajon aikana. Ja voihan tällainen auto joutua helpommin ilkivallan kohteeksi, ylikomisario Jari Strengell Kaakkois-Suomen poliisista huomauttaa.

Höyhen-Datsunin matka sai kuitenkin jatkua, sillä tieliikennelaista ei löydy kohtaa, mikä kieltäisi auton vuoraamisen höyhenillä. Autossa oli pakolliset ajovarusteet näkyvissä ja höyhenetkin pitävästi paikoillaan. 

– Aika erikoinen autohan se oli, en ole liikenteessä vastaavaan aiemmin törmännyt, Strengell naureskelee.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.