Saksassa poliisi pysäytti 40 vuotta ilman korttia ajaneen miehen – oli ajanut autoa työkseenkin

Turkulaispoliisit kolaroivat toisiinsa, toinen poliisi tuomittiin – poikkeuksellinen kolari tallentui kojelautakameraan, tältä törmäys näytti 1:49
Turkulaispoliisit kolaroivat keskenään syksyllä 2018, toiselle napsahti tuomio. Tältä poikkeuksellinen yhteentörmäys näytti.

Saksassa on jäänyt puolen vuoden sisään kiinni kaksi autoilijaa, jotka ovat myöntäneet ajelleensa ilman ajokorttia jo kymmeniä vuosia.

Saksassa poliisin pysäyttämäksi joutunut mies on myöntänyt ajaneensa ilman ajo-oikeutta peräti 40 vuotta.

Joulukuun alussa Trierissä pysäytetty 67-vuotias mies antoi poliisille ensin asiakirjan, jossa kerrottiin, että hän on jo selvittänyt ajokorttiasiansa toisen poliisilaitoksen kanssa ja että kaikki on kunnossa. Tämä lupalappu kuitenkin osoittautui nopeasti väärennetyksi.

Nyt jo eläkeiässä oleva mies myönsi poliisille, että oli jossain vaiheessa työuraansa toiminut myös kuriirina ja ajanut autoa työkseen.

Ei ainoa vastaava tapaus

Viime kesänä 69-vuotias saksalaisnainen myönsi ajaneensa kortitta 39 vuotta. Hänen ajo-oikeudettomuutensa paljastui, kun hän törmäsi parkkipaikalla toiseen autoon ja pakeni paikalta. Virkavalta kuitenkin tavoitti hänet myöhemmin.

Lokakuussa 2019 Spangdahlemin lentotukikohtaan pyrkinyt mies pysäytettiin portilla, mutta sen jälkeen, kun hänellä ei ollut näyttää ajokorttia, kutsuttiin paikalle poliisi, joka sai selville, ettei 58-vuotiaalla miehellä ollut ollut sellaista 25 vuoteen. Myös tämä sankari oli ajanut autoa työkseen.

Isot tulot, isot sakot

Ilman ajo-oikeutta ajaminen on Saksassa vakava rike, josta voi joutua kaikkein räikeimmissä tapauksissa jopa vankilaan. Toistuvissa tapauksissatekoväline eli auto voidaan ottaa viranomaisten haltuun. Myös sakot ovat kovia.

Vuonna 2014 jalkapallojoukkue Borussia Dortmundin tähti Marco Reus sai 540 000 euron sakot jäätyään kiinni Aston Martininsa ratista ilman ajokorttia.

Vuonna 2019 saman joukkueen vähemmän tunnettu laituri Marius Wolf narahti ratista, vaikka hänen korttinsa oli aiemmin otettu pois ylinopeuden vuoksi. Opetukseksi Wolf sai 200 000 euron sakot ja kortin saaminen takaisin lykkääntyi parilla kuukaudella.

Lue myös:

    Uusimmat