Poliisi pelasti 8-vuotiaan lapsen liekehtivästä asuntovaunusta – uroteko tallentui silminnäkijän kuvaamalle videolle: "Se oli täynnä savua, pystyin tuskin hengittämään"

Poliisi pelasti 8-vuotiaan lapsen liekehtivästä asuntovaunusta – uroteko tallentui silminnäkijän kuvaamalle videolle, katso! 1:41
Poliisi pelasti 8-vuotiaan lapsen liekehtivästä asuntovaunusta – uroteko tallentui silminnäkijän kuvaamalle videolle, katso!

Poliisi pelasti 8-vuotiaan pojan palavasta asuntovaunusta Socorossa, Yhdysvalloissa. Silminnäkijän kuvaama video osoittaa, kuinka raivokkaaksi tulipalo yltyi. 

– Huomioni kiinnittyi pieneen harmaaseen savupilveen. Ja sitten yhtäkkiä savupilveä seurasi valtava pilvi mustaa savua.

Näin muistelee Cristobal Marin maanantaina tapahtunutta vaaratilannetta. Näky oli kuin elokuvasta: Poliisiauto oli tukkinut tien, jonka varrella oleva asuntovaunu oli ilmiliekeissä. 

Liekkimeren keskeltä ilmestyi poliisi, joka vetää pientä lasta perässään. Tuo poliisi, Joshua Gonzales, oli hetkeä aiemmin rynnännyt palavaan vaunuun sisään henkeään uhmaten.

– Kysyin paikalla olleilta ihmisiltä, mitä tapahtuu, ja he sanoivat, että joku on asuntovaunussa, Gonzales kuvailee ABC-7-kanavalle.

"Se oli täynnä savua"

Vaikka poliisin päässä pyöri sata ja yksi ajatusta samaan aikaan, yksi asia oli varma: hänen oli tehtävä jotain. 

Gonzales ryntäsi sisään asuntovaunuun, jossa oli valtavan kuuma. Heti sisälle päästyään hän huomasi, että vaunussa oli lapsi ja 75-vuotias nainen. 

– Se oli täynnä savua, pystyin tuskin hengittämään. Neuvoin heitä peittämään suunsa, hän jatkaa tarinaa. 

Poliisi tarttui tiukasti 8-vuotiaan pojan käteen ja juoksi ulos samalla, kun palomies saattoi naista pois palavasta rakennuksesta. 

Katso videolta, miten liekit runtelevat rakennusta mustan savupilven keskellä!

Urotyö osoitti tärkeän asian, joka on unohtunut Black Live Matter -liikkeen aikana

Tulipalo levisi viereiseen asuntoon ja se vahingoitti lähistöllä olleita autoja. Lopulta palo saatiin 30 palomiehen voimin sammumaan.

Urotyötä todistanut Marinin mukaan tapaus on osoitus siitä, että hyviäkin ihmisiä on olemassa. 

Hän viittaa viime viikkoina tapetilla olleisiin puheenaiheisiin: rasismiin ja poliisiväkivaltaan, jotka ovat luoneet jännitteitä poliisin ja muiden kansalaisten välille. 

– Ihan sama, miksikä meitä kutsutaan, jokaisella poliisilla on sydän. Emme ole pahoja ihmisiä, olemme täällä auttaaksemme yhteisöä, Gonzales muotoilee. 

Kaikki sai alkunsa tilanteessa, jossa tummaihoinen mies, George Floyd, kuoli poliisin käyttämän voimankäytön vuoksi

Sen jälkeen Black Live Matter -liike on levinnyt ympäri maailmaa – myös Suomeen

Lähteet: CNN, KVIA

Lue myös:

    Uusimmat