Tuhannet ihmiset kerääntyivät Senaatintorille – tältä paikan päällä näytti: "Suojamaskeja sentään on aika paljon"

4:30
Katso videolta, miltä Senaatintorilla tänään näytti rasismin vastaisessa mielenosoitukseessa!

Kuten moni muu Euroopan maa, myös Suomi on antanut tukensa afroamerikkalaisille ja heidän oikeuksilleen.  

Kuten yllä olevalta videolta nähdään, Senaatintorille kerääntyi tänään tuhansia ihmisiä antaakseen tukensa poliisin käsissä menehtyneelle amerikkalaiselle George Floydille sekä tummaihoisiin ihmisiin kohdistuvan rasismin hillitsemiseksi.

Tällä hetkellä Suomessa on yli 500 henkilön kokoontumiset ovat kielletty. Poliisin arvion mukaan Senaatintorille oli kerääntyneenä noin 3 000 ihmistä kuuntelemaan puheita ja seuraamaan ohjelmaa erilaisia kylttejä kantaen. 

– Täällä on tunnelma oikein rauhallinen. Tuntuu, että ihmiset ovat hyvin keskittyneitä: He kuuntelevat tarkasti, mitä puhujapöntöstä kerrotaan, toimittaja Janne Ahjopalo kuvailee mielenosoitusta paikan päällä Senaatintorilla, joka kylpi auringossa. 

Vaikka poliisi valvoo mielenosoituksen etenemistä, koronarajoitukset eivät pääse Senaatintorilla toteutumaan, sillä väkijoukko on kerääntyneenä melko tiiviisti.

– Ihmiset ovat huomattavan lähellä toisiaan. Suojamaskeja sentään on aika paljon. Niitä jaettiinkin ilmaiseksi tuossa äsken, Ahjopalo sanoo. 

Katso videolta, miltä Senaatintorilla näytti! 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja