Poliisi oli jo umpikujassa – sitten 9-vuotiaan tytön piirustus muutti kaiken

Kuudesluokkalainen käräytti Mustangia kolhineen bussikuskin 1:50
Kuudesluokkalainen tyttö käräytti Mustangia kolhineen bussikuskin Yhdysvalloissa.

Tytön tarkat hoksottimet ja hyvä muisti avustivat poliisin pitkäkyntisten jäljille.

Springville Cityn poliisi Utahin osavaltiossa Yhdysvalloissa oli jo jonkin aikaa yrittänyt selvittää erikoista pakettivarkauksien sarjaa. 

Useat kaupunkilaiset olivat tehneet ilmoituksia poliisille kadonneista paketeista, jotka postinjakaja tai kuriiri oli jättänyt periamerikkalaiseen tyyliin talon rappusille tai kuistille.

Johtolangat olivat olleet vähissä, eikä virkavallalla ollut tietoa edes ajoneuvosta, jolla pitkäkyntiset ovat liikkuneet. Ennen kuin yksi piirustus muutti kaiken.

Poliisi jututti osana tutkimuksiaan paikallista 9-vuotiasta tyttöä, jonka kotitalon rappusilta oli viety paketti. Tyttö kertoi nähneensä auton, jolla varkaat liikkuivat, joten poliisi pyysi tätä piirtämään autosta kuvan.

Tytön piirustus osoittautui niin tarkaksi, että virkavallalla oli kohtuullisen helppo työ etsiä vastaava auto lähialueen valvontakameratallenteista. Kuvasta oli pääteltävissä auton värin lisäksi myös se, että kyseessä oli avolava, jonka lavalla oli kiinteä teline.

Poliisi löysi valvontakameroiden materiaalista piirustusta vastaavan iäkkään Mazda-merkkisen punaisen avolavan. Tyttö oli muistanut oikein ja piirtänyt jopa auton kyljissä olevat kolhut ja lommot.

Poliisi sai pian selville, että varkauksien takana olivat mies ja nainen. Virkavalta uskoi auton olevan "kuistipiraattien" oma, mutta ainakaan heti tuoreeltaan poliisi ei ollut onnistunut tavoittamaan ajoneuvoa tai sen omistajia.

Katso tytön piirustus sekä valokuva epäiltyjen autosta alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Artikkeli on uusinta vuodelta 2019.

Lähteet: Springville Police Department, The Drive

Lue myös:

    Uusimmat