Mainos

Poliisi: Manchesterin iskun tutkinta edennyt merkittävästi – jo 11 pidätystä

Britannian poliisi on edennyt huomattavasti Manchesterin terrori-iskun tutkinnassa, ilmoittaa maan johtava terrorisminvastainen poliisiviranomainen Mark Rowley.

Rowleyn mukaan poliisi on saanut otteen suuresta osasta terroristien verkostoa, johon sen mukaan pommi-iskun tehnyt Salman Abedi kuului, kertoo BBC.

Yksitoista 18-44-vuotiasta miestä on pidätetty Britanniassa epäiltynä itsemurhaiskuun liittyvistä terrorismirikoksista. Viimeisimmät pidätykset poliisi teki tänään aamulla, kun 22- ja 20-vuotiaat miehet otettiin kiinni terroririkoksista epäiltynä. 

Rowleyn mukaan uudet pidätykset ovat todennäköisiä. Lisäksi Libyassa maan sisäministeriön erityisjoukot ottivat kiinni Abedin nuoremman veljen ja tämän isän.

Abedi räjäytti itsensä maanantai-iltana, kun yleisö oli poistumassa yhdysvaltalaistähti Ariana Granden konsertista. Iskussa kuoli 22 ihmistä. Sairaalahoidossa on yhä 66 haavoittunutta.

Suunnitteli iskua vuoden päivät?

Abedin uskotaan suunnitelleen hyökkäystä vuoden verran. Hän oli ostanut nauloja ja ruuveja räjähdettä varten eri rautakaupoista ennen Libyan-matkaansa, kertoi Times-lehti perjantaina. Abedi palasi Libyasta Britanniaan vain muutama päivä ennen iskua. Britannian poliisi jatkaa miehen liikkeiden jäljittämistä iskua edeltävinä päivinä ja tutkii, oliko hän osa laajempaa terroristien verkostoa.

Räjähdeasiantuntijoiden mukaan Salem Abedi käytti iskussa huolella valmistettua voimakasta räjähdettä, jonka hän rakensi mitä todennäköisimmin jonkin toisen avustamana. Poliisi ei ole antanut räjähteestä yksityiskohtaisia tietoja. New York Timesille vuotaneista kuvista käy kuitenkin ilmi, että pommin jäänteissä oli selkärepun osia, metalliruuveja, muttereita, akku ja käsisytytin.

Valvontakameroiden tallenteista näkyy, kuinka Abedi osti viime perjantaina selkärepun manchesterilaisesta ostoskeskuksesta, kertoi sanomalehti Telegraph perjantaina.

Lehdelle puhuneen turvallisuusviranomaisen mukaan hänen pelätään valmistaneen myös toisen räjähteen, joka on nyt muiden jihadistien hallussa.

Britannian turvallisuusluokitus pysyy toistaiseksi kriittisellä tasolla.  

2:37

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.