Manchesterin itsemurhaiskun uhreja auttanut koditon "sankari" tuomittiin vankilaan – varasti vakavasti loukkaantuneiden tavaroita

Britanniassa on tuomittu yli neljäksi vuodeksi vankilaan koditon mies, joka auttoi viime toukokuussa Manchesterin terrori-iskun uhreja.

Miehen toimintaa ehdittiin aiemmin suitsuttaa sankarilliseksi, kunnes selvisi, että hän oli varastanut itsemurhaiskun uhrien omaisuutta.

Oikeuden mukaan 33-vuotias Christopher Parker varasti terrori-iskun aiheuttamassa kaaoksessa 14-vuotiaan tytön matkapuhelimen sekä erään naisen käsilaukun.

Sekä nainen että tyttö olivat saaneet iskussa vakavia vammoja. Mies myönsi myös käyttäneensä varastamansa käsilaukun sisällä ollutta luottokorttia.

Media ja kansa rakastivat

Manchesterin terrori-iskussa itsemurhapommittaja räjäytti itsensä ja surmasi 22 ihmistä. Lisäksi räjähdyksessä haavoittui yli 500 ihmistä. Tapahtumahetkellä Manchester Arenalla oli menossa poptähti Ariana Granden konsertti.

Nyt varkauksista tuomittu koditon mies oli iskuhetkellä läheisellä rautatieasemalla. Hän kertoi toimittajilla kiiruhtaneensa paikalle auttamaan ja lohduttamaan uhreja. Christopher Parker kertoi muun muassa lohduttaneensa molemmat jalkansa menettänyt tyttöä sekä naista, joka kuola hänen käsivarsilleen.

Miehen sankarillinen toiminta sai osakseen suuren mediahuomion ja britit keräsivät kodittomalle Parkerille yli 50 000 puntaa rahallista apua.

Syyttäjän mukaan todisteet osoittavat selvästi, että vaikka mies todella auttoi jotain loukkaantuneita, tämä etsi samalla tilaisuutta käyttää hyväkseen iskun aiheuttamaa hätää.

Manchesterilaiset osoittivat että elämä jatkuu 2:47

Poliisi julkaisi kuvia Manchesterin pommimiehestä 0:37

Lue myös:

    Uusimmat