Poliisi: Kurikan kuolonkolarin 17-vuotiaalla kuskilla oli ajokortti – kaksi kuollutta ja loukkaantunut olivat samanikäisiä

Viimeisimmät tiedot Kurikan traagisesta onnettomuudesta - 17-vuotiaalla kuljettajalla oli ajokortti, kaksi alaikäistä menehtyi 1:16

Kaksi 17-vuotiasta tyttöä on kuollut henkilöauton ulosajossa myöhään eilen Kurikan Jalasjärvellä Etelä-Pohjanmaalla. Kolmas ajoneuvossa ollut 17-vuotias tyttö loukkaantui vakavasti.

Poliisin mukaan ajoneuvon kuljettaja oli menettänyt ajoneuvon hallinnan. Auto päätyi kulkusuunnassa tien vasemmalle puolelle ja törmäsi sähkötolppaan.

Kaikilla ajoneuvossa olleilla oli turvavyöt kiinni. Autossa olleet olivat paikkakuntalaisia.

Kuljettajalla oli ajokortti

Tutkinnanjohtaja Jari-Matti Marttala ei ota tässä vaiheessa tutkintaa kantaa siihen, onko henkiin jäänyt auton kuski vai matkustaja. Marttalan mukaan 17-vuotiaalla kuskilla oli ajokortti.

– Häntä ei epäillä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, Marttala sanoo STT:lle.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.

Tien pinta oli märkä

Onnettomuus tapahtui hieman ennen puoltayötä valtatie 3:lla Ahonkylässä. Poliisin mukaan tapahtumahetkellä tien pinta oli märkä ja lämpötila kolme astetta.

Marttalan mukaan silminnäkijöitä itse tapahtumalle ei ole.

Poliisi ei ole vielä päässyt puhuttamaan loukkaantunutta henkilöä. Poliisilla ei ole tarkempaa tietoa hänen vammojensa asteesta, tutkinnanjohtaja kertoi aamupäivällä.

Lue myös:

    Uusimmat