Poliisi: Kevät toi tänään rattijuopot Itä-Suomen teille

Itä-Suomen poliisilaitoksella on ollut tänään päivällä yhteensä 12 rattijuopumuksiin liittyvää tehtävää, joista neljässä epäillään rikosta.

Pieksämäellä poliisi kertoo tavoittaneensa epäillyn, jonka puhallustulos osoitti 0,44 mg alkoholia litrassa hengitysilmaa, lisäksi häntä epäillään huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena ajamisesta. Kuopiolainen autoilija puolestaan puhalsi tuloksen 1,36 mg/l ja Sonkajärvellä tavattu kuljettaja puhalsi lukemat 1,17 mg/l. Joensuussa autoilija puolestaan puhalsi 1,27 promillen lukemat.

Näiden tehtävien lisäksi poliisilla oli kaksi tehtävää, joissa puhallustulos jäi alle rangaistavuuden rajan; toisessa vain karvan verran ja toisessa selvemmin. 

– En tiedä onko kaunis kevätpäivä saanut ihmiset liikkeelle, mutta on selvää, että päihtyneenä rattiin ei pitäisi olla mitään asiaa millään säällä, sanoo komisario Elina Katajamäki Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta.

Poliisin mukaan aktiivisilla ilmoittajilla on ollut merkittävä rooli epäiltyjen kiinnisaamisessa. Ilmoittajat ovat havainnoineet kuljettajien ajokuntoa tai ajotapaa ja ilmoittaneet niistä poliisille.

– Rattijuopumusepäilystä ilmoittaminen on ensiluokkainen liikenneturvallisuusteko, Katajamäki kiittää.

Lue myös:

    Uusimmat