Poliisi kertoo: Näin palomiehen hengen vaatinut turma tapahtui Hailuodon jäätiellä

Tältä näyttää Hailuodon jäätiellä – palomies kuoli turmassa 0:20
Tältä näyttää Hailuodon jäätiellä, jossa pelastaja menehtyi.

Palomies kuoli Hailuodossa viime tiistaina, kun pelastuslaitos oli tekemässä pelastustöitä Hailuodon jäätiellä. Tänään julkaistussa tiedotteessa poliisi kertoo, mitä turmassa tapahtui.

Tapahtumat saivat alkunsa Hailuodosta Oulunsaloon vievällä jäätiellä noin kolme kilometriä Hailuodosta. Jäätien kunnostuksessa ollut työkone oli juuttunut jäihin ja pelastustoimen yksiköt lähtivät paikalle pelastustoimiin.

Tarkoituksena oli irroittaa lumeen juuttunut rinnekone eli niin sanottu tamppari, joka oli siirtämässä jäätieltä aurattuja lumimassoja jäätien reunasta. Tampparin keula oli vajonneena jäihin.

Vedettävä tamppari vajosi mereen

Pelastustöissä käytettiin traktoria, jolla tampparia vedettiin taaksepäin samalla, kun pelastaja oli peruuttanut Tampperia sen oviaukossa. Silloin onnettomuus tapahtui.

– Sen sijaan, että työkone olisi liikkunut taaksepäin, se oli tipahtanut keula alaspäin syvemmälle avantoon, vajoten siitä lopulta kokonaan upoksiin. Tampparin oviaukossa ollut pelastaja vajosi työkoneen mukana mereen, eikä häntä onnistuttu pelastamaan, poliisi kertoo.

Poliisi kertoo, että aluehallintovirasto tekee työtapaturmasta omia selvityksiään, joiden perusteella poliisi suorittaa oman tutkintansa. Kuolemansyyntutkinnasta ei poliisi aio julkisuuteen tiedottaa.

Lue myös:

    Uusimmat