Poliisi kävi Ullanlinnan henkirikosasunnossa perjantaina ja tapasi epäillyn miehen: "Mitään ihmeellistä ei käynyt ilmi"

Täältä Ullanlinnan henkirikoksen epäilty otettiin kiinni – MTV Uutiset raportoi, mitä tapauksesta nyt tiedetään 6:01
Täältä Ullanlinnan henkirikoksen epäilty otettiin kiinni – MTV Uutiset raportoi, mitä tapauksesta nyt tiedetään.

Poliisit kävivät Helsingin Ullanlinnan henkirikosasunnossa jo perjantaina naisen katoamisen takia. Vuonna 1975 syntyneestä naisesta tehtiin katoamisilmoitus poliisille perjantaina, kun nainen ei tullut työpaikalleen eikä palannut myöskään kotiin iltapäivällä.

Toistaiseksi poliisi ei ole kertonut, kuka teki katoamisilmoituksen naisesta, mutta poliisi ryhtyi heti toimenpiteisiin katoamisen vuoksi.

Jo perjantai-iltana poliisipartio kävi naisen ja tämän aviomiehen asunnossa Ullanlinnassa. Poliisit jututtivat tuolloin naisen aviomiestä ja myös muita perheen läheisiä.

– Tuo käynti liittyi naisen katoamiseen eikä siinä ollut mitään erikoista. Mitään ihmeellistä tai epäilyttävää ei tuolla vierailulla käynyt ilmi, rikostarkastaja Jari Koski Helsingin poliisista kertoo MTV Uutisille.

Naapurusto ja läheiset etsivät naista

Naista etsittiin laajasti perjantaina ja häntä etsivät poliisin lisäksi myös läheiset, ystävät ja naapurusto Ullanlinnassa.

Lauantaiaamuna naisen kohtalo selvisi, kun poliisille ilmoitettiin kello 9.20, että naisen aviomies kantaa jätesäkkejä autoon kerrostalon sisäpihalla. Auton mies oli parkkeerannut porttikongiin.

Yksi jätesäkeistä oli erityisesti kiinnittänyt paikallisten huomion, sillä suuri, epäilyttävä säkki näytti siltä, että jätesäkissä kuljetettaisiin esimerkiksi mattoa.

– Sivulliset osasivat yhdistää naisen katoamisen ja hänen aviomiehensä ja sen vuoksi jätesäkkien kantaminen kiinnitti heidän huomionsa, Koski kuvailee.

Poliisipartio meni nopeasti paikalle. Jätesäkistä löytyi kadonneeksi ilmoitetun naisen ruumis. Hänen aviomiehensä otettiin heti kiinni.

Toistaiseksi poliisi ei ole vielä kuulustellut epäiltyä miestä.

– Teemme tutkintaa jatkuvasti ja kuulustelemme häntä sitten, kun on tutkinnan kannalta oikea hetki, Koski kertoo.

Rikosnimike päätetään alkuviikosta 

Poliisi ei ole vielä tehnyt päätöstä siitä, tutkiiko se henkirikosta tappona vai murhana. Muita rikoksia asiassa ei epäillä.

Koski kertoi tänään MTV Uutisille, että ruumista ei ollut paloiteltu eikä asiassa epäillä hautarauhan rikkomista.

– Päätös rikosnimikkeestä tehdään maanantaina. Varsinainen henkirikoksen tekoaika ei ole vielä selvillä ja sitä tutkitaan.

Poliisi ei ole toistaiseksi kertonut mitään henkirikoksen tekotavasta.

Poliisi jättää alkuviikosta epäillystä miehestä vangitsemisvaatimuksen. Vangitsemista käsitellään oikeudessa todennäköisesti tiistaina.

MTV Uutisten tietojen mukaan vuonna 1974 syntynyt mies on ammatiltaan psykiatrian erikoislääkäri.

Poliisin vierailusta asunnossa uutisoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat