Mainos

Poliisi: Joutsenon teinimurhasta uusia silminnäkijätietoja

Etelä-Karjalan käräjäoikeus vangitsi keskiviikkona 19-vuotiaan miehen Lappeenrannan Joutsenon henkirikoksesta epäiltynä. Joutsenolaista miestä epäillään 16-vuotiaan tytön murhasta viime viikonloppuna. Vangitsemiskäsittely pidettiin suljetuin ovin.

Poliisi kertoi epäillyn myöntäneen tahallisen henkirikoksen. Mies oli aiemmin myöntänyt väkivallan, mutta kiistänyt aiheuttaneensa tahallaan tytön kuoleman. Tutkinnanjohtaja Petri Korpisammal kertoo STT:lle, että tekotapa on ollut raaka ja julma.

– Se on päätelty väkivallan rajuuden, määrän ja vammojen laadun pohjalta. 

Tekotavasta ei kerrota

Poliisi on tällä viikolla jatkanut todistajien kuulusteluja ja rikoksen teknistä tutkintaa. Poliisi on myös saanut uusia silminnäkijätietoja epäillyn ja uhrin liikkeistä. He ovat havaintojen mukaan liikkuneet kävellen Joutsenon keskustan suunnasta Rientolan alueelle, jossa henkirikos on tehty. Epäilty on kertonut poliisille juoneensa alkoholia muttei erityisen paljon.

STT:n tietojen mukaan vainaja löytyi maakellarista, joka sijaitsee Rientolan nuorisotalon pihapiirissä.

Uhri on poliisin mukaan kuollut erittäin voimakkaan väkivallan seurauksena. Tutkinnallisista syistä poliisi ei kerro tekotavasta enempää.

Motiivista ei ole vielä selvää käsitystä.

– Kuulustelut ovat kovin alkuvaiheessa, ja asiat ovat sellaisia, että niiden käsittely vaatii vähän aikaa, kuvaili viestintäpäällikköHeli Jämsen-Turkki Kaakkois-Suomen poliisista.

Poliisi on yhä kiinnostunut silminnäkijähavainnoista Joutsenon keskustassa viime perjantaina iltakymmenen aikoihin. 

Kriisikeskus kerännyt nuoria 

Sunnuntaina Joutsenossa perustettiin kriisikeskus nuorisotaloon. Iltapäivästä iltaan auki oleva keskus jatkaa toimintaansa perjantaihin asti.

– Emme tiedä, ovatko samat nuoret käyneet eri iltoina, mutta siellä on ollut iltakohtaisesti toistasataa nuorta. Se on pienellä paikkakunnalla kyllä iso määrä, sanoi psykososiaalisten palvelujen johtaja Timo Salmisaari Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiristä.

Hän kertoi, että ruokaa kuluu keskuksessa jo enemmän kuin alussa, mikä on hyvä merkki.

Kriisin käsittely jatkuu yhä myös kouluissa. Kriisikeskusta johtava Salmisaari kertoi, että kouluista ja keskuksesta on tarpeen mukaan ohjattu nuoria sosiaali- ja terveyspalveluihin.

– Avun antaminenhan jatkuu kriisikeskuksen lopettamisen jälkeen. Se vain tapahtuu toisenlaisilla foorumeilla.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.