Poliisi huolissaan mopoiluista, yli puolet tarkastetuista sai sakkoa – myös vanhempien käytös välinpitämätöntä ja "poliisia syyllistävää"

Länsi-Uudenmaan poliisi tarkasti viikonlopun aikana noin 80 mopoa ja moottoripyörää. Tulokset huolestuttavat.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo valvoneensa viikonloppuna tehostetusti mopoilijoiden ja moottoripyöräilijöiden ajokäyttäytymistä sekä ajoneuvojen kuntoa.

Komisario Hannu Kontolan mukaan valvonnan tulokset eivät ole positiivisia.

− Tarkastetuista mopoista yli puolet oli niin huonossa kunnossa tai kuljettajien ajokäyttäytyminen oli niin huonoa, että sakkoja jouduttiin kirjoittamaan 41. Tarkastetuista mopoista yksitoista oli viritetty säännösten vastaisiksi. Moottoripyöriksi luokiteltiin yhdeksän mopoa, Kontola listaa. 

Poliisin mukaan mopomiitin ja valvonnan yhteydessä havaittiin huonoa käytöstä poliisia kohtaan ja viranomaisten tahallista provosointia – jälleen kerran.

− Tästä esimerkkinä on muun muassa kumin polttaminen poliisin vieressä tämän kirjoittaessa sakkoa ja keuliminen poliisipartion vieressä, Kontola kertoo. 

Komisario on huolissaan liikennekulttuurin huonontumisesta.

− Tässä on vanhemmilla iso vastuu, eikä sitä voi korostaa liikaa. Tälläkin kertaa, kun poliisi joutui soittamaan lukuisille vanhemmille, oli vastaanotto usein liian välinpitämätöntä ja poliisia syyllistävää. Tämä on erittäin huolestuttavaa jatkoa ajatellen. 

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessaan, että aikoo jatkaa tehostettua mopovalvontaa tehtyjen havaintojen vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat