Poliisi avasi tulen kohti mellakoivia ihmisiä Rinkebyssä – "Ei muuta ulospääsyä tilanteesta"

Tukholman lähiössä mellakoitiin ja poltettiin autoja 1:15

Ruotsin sisäministeri ei näe moitittavaa siinä, että poliisi ampui kohti mellakoitsijoita Tukholman Rinkebyn lähiössä. Kukaan ei tiettävästi haavoittunut poliisin luodeista.  

Levottomuudet alkoivat sunnuntai-iltana, kun poliisi oli pidättämässä ihmistä Rinkebyssä. Joukko paikalla olleita alkoi heitellä poliisia kohti kiviä, jolloin poliisi avasi tulen.  

Ruotsin sisäministeri Anders Ygeman ei kyseenalaista poliisin toimia vaan katsoo virkavallan tehneen hyvää työtä. Hän piti mellakkaa seurauksena poliisin lisääntyneestä läsnäolosta ja pyrkimyksestä tehdä lähiöistä turvallisia.  

– Joskus voi syntyä rähinää, mutta poliisi ei peräänny, Ygeman kommentoi. Hän uskoo, että toimet tekevät Rinkebystä ajan mittaan turvallisemman.

Autoja poltettiin, kauppoja ryöstettiin

Poliisin kimppuun hyökkäsi useita naamioituneita ihmisiä, kertoi poliisin tiedottaja Göteborgs Postenille. Hänen mukaansa poliisien oli pakko puolustaa itseään.  

– Kyse oli kolmen poliisin partiosta, eikä tilanteessa nähty muuta ulospääsyä kuin ampua, tiedottaja Lars Byström selvitti lehdelle.  

Tilanne rauhoittui joksikin aikaa, mutta myöhemmin illalla alueella sytytettiin useita autoja tuleen. Byströmin mukaan poliisi uskoo, että asialla olivat samat ihmiset, jotka olivat aiemmin hyökänneet poliisin kimppuun.  

Puoliltaöin tilanne oli taas rauhoittunut. Tapahtumien aikaan alueella ryöstettiin pari kauppaa ja ainakin kahta ihmistä pahoinpideltiin. Yhden poliisin käsivarteen osui kivi.  

Ruotsin poliisi julkaisi viime vuonna raportin, jonka mukaan poliisin on vaikeaa tai jopa mahdotonta tehdä työtään monissa maahanmuuttajalähiöissä. Tässä yhteydessä mainittiin muun muassa Rinkeby.  

Rinkebyssä ja sen lähialueilla työskentelevät poliisit kertoivat STT:lle, että kivien heittelyä tapahtuu useita kertoja viikossa. Suurempia kahakoita syntyy kerran kuussa tai välillä useamminkin.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja