Poliisi ampui ruotsalaistoimittajaa kumiluodilla Minneapolisissa: "Tilannetta ei voi hyväksyä"

0:25
Katso video: MTV:n kirjeenvaihtaja Mari Karppinen keskellä New Yorkin mielenosoituksia, joissa ei kyynelkaasua säästelty.

Yhdysvaltain Minneapolisissa poliisi on ampunut kumiluodeilla kohti mielenosoittajia ja toimittajia.

Ruotsalaisen Expressen-lehden toimittaja Nina Svanbergkertoo, että kumiluoti osui häntä jalkaan. Hän kertoo kaatuneensa osumasta ja pudottaneensa kaikki tavaransa.

Mielenosoitukset saivat alkunsa, kun tummaihoinen mies sai surmansa poliisien pidätystilanteessa. Mellakat ovat levinneet ympäri Yhdysvaltoja.

Poliisien aggressiivinen toiminta mielenosoituksissa on herättänyt kritiikkiä. Svanberg kertoo poliisien ja poliisiautojen lähestyneen ihmisryhmää. Svanberg kertoo liittyneensä suurempaan toimittajien ryhmään, jotka olivat kuvaamassa poliisia.

– Oli aivan selvää, että kyseessä olivat median edustajat. Yhtäkkiä kaaduin ja tuntui, että jalkaani osui. Yritin saada suojaa auton takaa, että minuun ei osuisi uudestaan. Sitten tuli kyynelkaasu.

Svanbergin mukaan poliisi on uhannut paikalla olevia toimittajia aseilla useaan otteeseen. Useat mediayhtiöt ovat kertoneet poliisin ampuneen kohti toimittajia ja väitetyistä tilanteista leviää kuvamateriaalia verkossa.

Uutiskanava CNN:n ryhmä puolestaan pidätettiin Minnesotassa kesken lähetyksen.

Expressenin päätoimittaja toteaa, että sellaista tilannetta ei voida hyväksyä, että toimittajat eivät voi toimia vapaasti ilman heihin kohdistuvaa vaaraa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja