Maria Sharapovalle tyly tappio Australiassa – pelasiko entinen maailman ykkönen viimeistä kertaa turnauksessa?

Venäläisen Maria Sharapovan tie tenniksen Australian avoimessa tennisturnauksessa katkesi tylysti ensimmäisellä kierroksella.

Yhdeksänneksitoista turnauksessa sijoitettu Kroatian Donna Vekic pudotti Sharapovan suoraan kahdessa erässä luvuin 6-3, 6-4.

Sharapova oli viimeksi hävinnyt Australian avointen ensimmäisellä kierroksella vuonna 2010.

Vuonna 2008 Australiassa voittanut Sharapova eteni viime vuonna turnauksessa neljännelle kierrokselle. Tappio ensimmäisellä kierroksella tiistaina tietää sitä, että Sharapovan WTA-ranking putoaa Yahoo Newsin mukaan sijan 350 huonommalle puolelle.

Ennen turnausta loukkaantumisista kärsineen venäläisen sijoitus oli 145:s. Australiassa hän pelasi järjestäjien villillä kortilla.

Sharapova. 32. on kärsinyt olkapäävaivoista, ja pelasi viime kaudella ainoastaan kahdeksassa turnauksessa. Kysyttäessä ottelun jälkeen, nähdäänkö Sharapova vielä Australian avoimissa, vastaus oli epävarma.

– En osaa sanoa. On vaikea sanoa, mitä tapahtuu 12 kuukauden kuluttua. En ole suunnitellut aikataulujani tästä eteenpäin, Sharapova sanoi turnauksen verkkosivuilla

Sharapova on parhaimmillan ollut WTA-rankingin ykkössijalla, viimeksi vuonna 2012.