Miten tienata lisätuloja eläkkeellä? Poimi vinkit!

Voit tienata rahaa myös eläkkeellä ollessasi. Se, kuinka paljon saat ansaita, riippuu eläkkeesi muodosta. Listasimme helppoja ansaitakeinoja, joissa useimmassa voit työskennellä kotoa käsin.

Tuntuuko siltä, että eläkkeesi on pieni, eikä pieni lisätulo tekisi pahaa? Saat eläkkeelläkin tienata, jos vain työntekoon riittää vielä energiaa. Ansiorajat riippuvat siitä, millaista eläkettä saat. Jos saat työttömyyseläkettä, eivät ansiosi saa kuukaudessa ylittää 706,87 euroa, tai eläkkeen maksaminen keskeytetään.

Työkyvyttömyyseläkkeellä saat ansaita vähintään 743,38 euroa kuussa. Vanhuuseläkkeellä saat tienata mielesi mukaan, sillä ansiot eivät vaikuta tähän eläkemuotoon. Vanhuuseläkkeen aikaiset työtulot voivat kuitenkin vaikuttaa kansaneläkkeen lisiin, kuten asumistukeen.

Herkkujen myynti

Jos olet taitava erilaisten leivonnaisten ja kakkujen valmistamisessa, voit ansaita ylimääräistä myymällä herkullisia tuotoksiasi esimerkiksi torilla. Voit ottaa kuvia taidonnäytteistäsi ja pistää kuvallisia ilmoituksia nettiin tai vaikkapa kaupan ilmoitustaululle. Tarjota herkkujasi tuttaviesi lastenjuhliin tai syntymäpäiväjuhlille.

Myyntitykkinä kotona

Monet kosmetiikkayritykset tarjoavat mahdollisuuden toimia tuotteidensa esittelijöinä ja jälleenmyyjinä. Tuote-esittelijänä voit pitää kotona illanistujaisia, joissa tuotteita saa testata. Samalla periaatteella myydään kosmetiikan lisäksi monia muitakin erilaisia tuotteita, kuten esimerkiksi suosittuja Tupperware-tuotteita.

Askartele kortteja ja koruja

Itse tehtyjä koristeita ja kortteja arvostetaan. Itse tehdyistä joulukorteista voi pyytää monta euroa kappaleelta. Myy kortteja tutuille, tai tuntemattomille torilla.

Käsityöt kannattamaan

Jos olet kätevä käsistäsi ja pidät esimerkiksi neulomisesta, kannattaa harkita tekemiesi käsitöiden myyntiä. Nykyään voit myydä tekeleitäsi myös suhteellisin helposti internetin kautta. Kaikilla ei ole omasta takaa villasukkia kutovaa mummoa.

Hyödynnä luonnon antimia

Tykkäätkö liikkua luonnossa? Ja pidätkö esimerkiksi marjastamisesta? Jos olet tehokas mustikanpoimija, voi mustikoiden myynnillä ansaita enemmän kuin arvaatkaan.

Oman pihan marjoista voit loihtia mehuja tai hilloja, ja myydä näitä tuotteita eteenpäin.

Vahdi lapsia tai eläimiä

Lastenvahteja tarvitaan aina. Kaikilla perheillä ei ole omaa mummoa lähellä, joka voisi tarpeen tullen vahtia pieniä lapsia. Monet tarvitsevat myös apua ja lenkkeilyseuraa lemmikkieläimilleen. Kerro tuttavillesi, että olet valmis hoitamaan lapsia tai eläimiä. Internetissä on sivustoja, joille voit ilmoittaa itsesi mahdolliseksi hoitajaksi ja apua tarvitsevat perheet voivat ottaa sinuun yhteyttä.

Kauppiaaksi kirpputorille

Jos nurkissasi on paljon suhteellisen hyvässä kunnossa olevia tavaroita, joilla et tee mitään, voit saada ansaittua hyvin rahaa kirpputorimyyjänä. Kirpputorille ei kuitenkaan kannata lähteä kovin pienen tavaramäärän kanssa, sillä kirpputoripöydän vuokraus maksaa nykyään yleensä noin 20-40 euroa viikossa.

Osallistu tutkimuksiin

Mielipidetutkimuksiin osallistumalla voit ansaita helposti pikkurahaa. Monet yritykset ovat valmiita maksamaan siitä, että asiakkaat kertovat heille tietoja itsestään. Mielipidetutkimuksiin osallistutaan usein sähköpostitse tai erillisen nettisivuston kautta.

Musikaaliset taidot käyttöön

Jos osaat soittaa hyvin jotakin soitinta, voit helposti tienata ylimääräistä rahaa satunnaisilla keikoilla. Soittajia tarvitaan aina häihin, syntymäpäiviin ja muihin isoihin sukujuhliin.

Kielet hallussa? Tarjoa käännöspalveluita

Hallitsetko jonkun vieraan kielen hyvin? Voit tehdä käännöstöitä myös sivutyötä.

Lähteet: ilmarinen.fi, kirpputorihaku.com

Lue myös:

    Uusimmat