Mainos

Poikaa kiusattiin tyttömäisistä vaatteista – isän vastaisku yllätti koulukaverit

Koulumaailmassa jopa väärän väriset vaatteet voivat olla syy kiusaamiseen. Näin kävi reilu vuosi sitten ruotsalaispojalle, jonka isällä oli onneksi takataskussaan ratkaisu ikävään tilanteeseen. 

Ruotsalaisisä Mentor Pasha sai eräänä päivänä tietää, että hänen poikaansa Walteria oli kiusattu koulussa tyttömäisten vaatteidensa vuoksi. Isä ei jättänyt asiaa sikseen, vaan päätti näpäyttää kiusaajia erikoisella tavalla. Koulukavereiden leuat loksahtivat ammolleen, kun isä saapui kouluun mekkoon pukeutuneena.

"Vaatteet eivät määrittele sitä, kuka olet"

Kuusivuotiaan Walterin lempivärejä ovat tyypillisesti tyttöjen väreiksi luokitellut vaaleanpunainen, punainen ja violetti. Kun poika ei eräänä päivänä suostunutkaan pukemaan violetteja sukkia jalkaansa, isä alkoi epäillä, että jotain on taatusti vialla.

Isä työskentelee samassa koulussa, jossa poika käy esikoulua. Isä sai kuulla kollegoiltaan, että poikaa kiusattiin koulussa hänen vaatteidensa tyttömäisyyden vuoksi.

– Päätin välittömästi tehdä asialle jotain. Ajattelin pukeutua mekkoon ja osoittaa lapsille, että vaatteet eivät määrittele sitä, kuka olet, Pasha kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Seuraavana aamuna isä lainasi vaimonsa vaatteita ja lähti Fritslan kaupungissa sijaitsevalle koululle, aivan kuten mikä tahansa muukin päivä. Asu herätti välittömästi kiinnostusta lasten keskuudessa. 

Lapset tulivat innoissaan kyselemään opettajan mielenkiintoisesta asuvalinnasta. Pasha ja lapset saivatkin keskustelun päätteeksi sovittua, että vaatteet eivät ole tärkeitä, eikä niiden vuoksi saa kiusata ketään. Seuraavana päivänä Walter laittoi taas violetit sukat jalkaansa.  

Isä on saanut tempauksestaan paljon positiivista huomiota. Hän toivookin, että yhä useampi aikuinen uskaltaisi puuttua kiusaamistilanteisiin entistä rohkeammin. 

Miksi ei saa kiusata? Suomalaislapset kertovat videolla:

Lähde: Expressen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.