Pohjois-Korea uhkasi USA:ta salamyhkäisellä "joululahjalla" – erityislähettiläs kritisoi: "Lausunnot ovat olleet niin vihamielisiä, negatiivisia ja niin tarpeettomia"

0:40
Kim Jong-un nähtiin vuorilla ratsastamassa valkoisella hevosella, mitä on pidetty merkkinä jostain poliittisesta ilmoituksesta – katso mahtavat ratsastuskuvat

Yhdysvaltain Pohjois-Korean-erityislähettiläs Stephen Biegun kritisoi Pohjois-Korean viimeaikaisia kommentteja, jotka ovat kiristäneet maiden välejä.

Pohjois-Korean ja Yhdysvaltojen väliset neuvottelut ydinaseriisunnasta ovat olleet jumissa jo kuukausia. Pohjois-Korea on vaatinut myönnytyksiä vuodenvaihteeseen mennessä ja uhannut Yhdysvaltoja "joululahjalla", jos sen vaatimuksiin ei suostuta.

– Olemme kuulleet ne kaikki (lausunnot). On valitettavaa, että lausunnot Yhdysvaltoja, Etelä-Koreaa, Japania ja eurooppalaisia ystäviämme kohtaan ovat olleet niin vihamielisiä, negatiivisia ja niin tarpeettomia, Biegun sanoi.

Asiantuntijoiden mukaan Pohjois-Korean joululahjauhkaus saattaa viitata mannertenvälisten ohjuskokeiden jatkamiseen.

Biegun sanoi Yhdysvaltojen olevan tietoinen siitä, että Pohjois-Korea saattaa toteuttaa lähipäivinä merkittävän provokaation.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja